Slavni, ali nesretni

Oni žale zbog odlaska pod nož: Potraga za vječnom mladosti donijela im je samo bol

Jane Fonda nije ponosna na svoja dva faceliftinga, a Kylie Jenner priznaje da su joj prenapumpane usne bile najveća beauty pogreška u životu. Nekim su zvijezdama skupi zahvati za uljepšavanje donijeli samo bol, podsmijeh i razočaranje.

SIMON COWELL: Poput bića iz horora

Lice šezdesetdvogodišnjeg Simona Cowella, kralja britanskih talent-šouova, bilo je poligon brojnih i raznovrsnih korekcija. Kako je objašnjavao, svi su si nešto ugrađivali i ubrizgavali u lice pa je i on odabrao taj put održavanja izgleda. Primjerice, 2018. na sva je usta hvalio takozvani Silhouette Soft Lift, tada inventivnu američku metodu liftinga i regeneracije kože lica.

"Vraški boli, ali rješava oštećenja od sunca i druge nepravilnosti", govorio je o tom zahvatu, koji je platio oko 2000 dolara. Mnogo je trošio i na botoks, koristeći ga u neumjerenim količinama, zbog čega je često bio na meti britanskih komičara. Nije se puno osvrtao na ismijavanja i kritike, sve do proljetos, kad je priznao da je prevršio mjeru.

image

Simon Cowell

ANDY GOTTS/SWNS/SWNS/PROFI ANDY GOTTS/SWNS/SWNS/PROFI

"Gledao sam svoje fotografije prije i poslije zahvata: na nekima se uopće nisam mogao prepoznati. Izgledao sam kao biće iz horor filmova. I moj sin je okretao glavu od mene. Što je previše, previše je. Povukao sam crtu i u mom licu više nema nijednog filera. Sad se najviše oslanjam na zdravu prehranu i ispijanje hektolitara vode".

JANE FONDA: Ne želim izgledati izobličeno

Poput mnogih zvijezda Hollywooda i 84-godišnja Jane Fonda dugo je vjerovala da su estetske operacije jedina učinkovita formula za održavanje dobrog i mladenačkog izgleda. Dvostruka oskarovka, politička aktivistica, feministica i nekadašnja ikona fitnessa prvi facelifting napravila je u ranim 40-im, a drugi, i posljednji, 2010. godine.

"Nisam ponosna na činjenicu da sam išla na facelifting", priznala je u nedavnom intervjuu. "Prestala sam s tim jer ne želim izgledati izobličeno. Čini mi se da je puno žena ovisno o faceliftingu, moglo se to i meni dogoditi, ali sama sam sebi rekla da neću više to raditi. I uspjela sam. Od tada ne trošim puno novca na kreme za lice ili nešto slično, ali pazim da sam hidratizirana, uredno spavam, krećem se, klonim se sunca i imam dobre prijatelje koji me nasmijavaju".

image

Jane Fonda

BERTRAND GUAY/AFP/PROFIMEDIA BERTRAND GUAY/AFP/PROFIMEDIA
image

Jane Fonda 1969 godine

THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOO THE HOLLYWOOD ARCHIVE/HOLLYWOO

Janein otac, glumac Henry Fonda, ponajviše je kriv što je njegova kći rano izgubila pouzdanje u vlastiti izgled. Opisala je u svojim memoarima kako ju je stalno podbadao da je predebela, zbog čega je kao tinejdžerica oboljela od bulimije. Danima ne bi jela ništa osim mekano kuhanog jajeta i malo špinata, onda bi se pretrpavala hranom, pa opet gladovala, i tako u nedogled. Bulimije se oslobodila tek u 45. godini, na isti način kao što je prestala s plastičnim operacijama: snagom volje. Jednostavno si je rekla - dosta!

REID EWING: Umišljena mana

Američkom glumcu Reidu Ewingu slavu je donijela uloga Dylana u humorističnom serijalu "Moderna obitelj", no kako mu je rasla popularnost, bio je sve nezadovoljniji svojim odrazom u ogledalu. U njegovu slučaju to nije bilo uobičajeno srozavanje samopouzdanja: obolio je od tjelesnog dismorfnog poremećaja. Medicina taj poremećaj definira kao zaokupljenost umišljenom ili neznatnom estetskom manom, koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo djelovanje. Obično se javlja tijekom adolescencije, s podjednakom učestalošću u muškaraca i žena, a liječi se farmakoterapijom i psihoterapijom.

image

Reid Ewing

OCONNOR/AFF-USA.COM/MEGA/T OCONNOR/AFF-USA.COM/MEGA/T

Tako je ovaj dismorfno poremećeni 33-godišnjak jednog dana umislio da je "nedopustivo ružan" pa je posjetio estetskog kirurga, koji mu je, a što bi drugo, preporučio filere za obraze.

"Nakon što je oteklina konačno splasnula, rezultati su bili užasni", priznaje Ewing. "Trebalo mi je otprilike šest mjeseci da bih uopće mogao podnijeti da me ljudi gledaju. Volio bih da se mogu vratiti unatrag i poništiti sve te operacije. Iako sam još duboko nesiguran u svoj izgled, zarekao sam se da više nikada neću ići na estetski zahvat.

KYLIE JENNER: Opsjednutost usnama

Američkoj reality zvijezdi Kylie Jenner bilo je 16 godina kad se ljubakala s nekim tipom koji je snažno uzdrmao njezino samopouzdanje komentarom da ima premale usne. Odlučila je stoga filerima modificirati taj dio lica i ta je procedura nekoliko godina bila sastavni dio njezine estetske rutine.

"U jednom trenutku sam zaista pretjerala", priznaje Kylie. "Prevelike usne bile su mi najveća beauty pogreška u životu. Trebalo je to ispraviti, što nije bio jednostavan proces. Hvala Bogu da me nisu spackali.

image

Kylie Jenner sa samopouzdanjem ima problem od 16.godine kada je povećala gruidi i usnice

ROGER/BACKGRID USA/PROFIMEDI ROGER/BACKGRID USA/PROFIMEDI

Vlasnica tvrtke Kylie Cosmetics je 2018. definitivno prestala injektirati usne. Danas ih, kaže, uljepšava samo vlastitim kozmetičkim proizvodima. Njezini obožavatelji nagađaju da su joj estetski kirurzi uljepšali i neke druge zone tijela, no mlada se milijarderka o tome još nije izjasnila.

LINDA EVANGELISTA: Brutalno unakažena i trajno deformirana

Među istaknutijim žrtvama korekcija lica i tijela je i bivši supermodel Linda Evangelista. Na vrhuncu slave bila je 90-ih godina prošlog stoljeća, onda je pala u zaborav, da bi lani ponovno izbila u žarište medijske pozornosti svojom tužnom pričom o jednoj loše obavljenoj estetskoj proceduri.

"Brutalno sam unakažena i trajno deformirana", žalila se Evangelista, koja se 2016. podvrgnula CoolSculpting tretmanu zamrzavanja masnih stanica (kriolipoliza), no umjesto da je taj zahvat uljepša, učinio ju je neprepoznatljivom. Tri mjeseca poslije počela je primjećivati tvrde izbočine na bradi, bedrima i području grudi. Potom je dvaput išla na liposukciju kako bi se riješila nastalih deformiteta, sama je platila te skupe operacije, no nijedna nije dala rezultata.

image


Linda Evangelista

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM /
image

Linda Evangelista i Karl Lagerfeld prije 25 godina

STEVE WOOD/SHUTTERSTOCK EDITOR STEVE WOOD/SHUTTERSTOCK EDITOR

"Učinili su suprotno od onoga što su obećavali. Zahvat je povećao, a ne smanjio moje masne stanice i ostavio me trajno deformiranom, čak i nakon što sam prošla dvije bolne, neuspješne korekcije".

Evangelista je tužila tvrtku koja proizvodi i distribuira sporni uređaj za kriolipolizu. Tražila je 50 milijuna dolara odštete zbog upropaštenog joj života i izgubljenog identiteta. Na kraju se nagodila i dobila javnosti nepoznat iznos. Zašto je uopće osjećala potrebu na taj se način poigravati svojim tijelom, to još ne zna objasniti ni sebi ni drugima.

SHARON OSBOURNE: Izgledala sam kao Kiklop

Premda je svjesna da joj korektivni zahvati više štete nego koriste, britanska televizijska zvijezda Sharon Osbourne bez njih jednostavno ne može. Ovisnost o raznim kozmetičkim procedurama dosad ju je stajala više od 650.000 tisuća eura. Počela je 2003. želučanom premosnicom, a proljetos je, po peti put, bila na faceliftingu. O zadnjem zatezanju lica govori sa žaljenjem:

"Kažem vam, bilo je užasno. Jedno mi je oko bilo veće od drugog, izgledala sam kao Kiklop. Još mi je samo grba falila. Lani u listopadu napravila sam potpuni lifting lica, operacija je trajala pet i pol sati; poslije sam izgledala kao jedna od onih mumija što ih omataju zavojima. Vraški je boljelo, nemate pojma koliko".

image

Sharon Osbourne

RUSHEN/BACKGRID/BACKGRID UK RUSHEN/BACKGRID/BACKGRID UK
image

Sharon Osbourne

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

Kaže Sharon da joj se suprug, roker Ozzy Osbourne, ozbiljno zabrinuo vidjevši rezultate njezina petog "podizanja lica".

"Briga me koliko košta, idemo to popraviti", rekao je, no hitan popravak ipak nije bio potreban. Operirano lice gospođe Osbourne postupno je opet poprimilo ljudske crte i trenutačno je zadovoljna svojim izgledom. Do sljedećeg faceliftinga.

Linker
18. travanj 2024 14:26