Dirljiv video

Omiljeni glazbenik borio se s napadajem na pozornici, publika mu pomogla da završi pjesmu

Škotski kantautor na nastupu u njemačkom gradu doživio je napad Touretteova sindroma usred pjesme.

Mladi škotski kantautor na pozornici je doživio gadnu epizodu svoje bolesti, a obožavatelji su mu pomogli da održi nastup. Lewis Capaldi je na svom koncertu u Frankfurtu na pozornici doživio trzaje od Touretteovog sindroma. Usred pjesme "Someone You Loved" dobio je napad te se udaljio od mikrofona, no publika mu je pomogla da otpjeva svoj hit do kraja. Sada je pojavila snimka tog dirljivog trenutka i postala je viralna.

Ovaj 26-godišnji glazbenik prošle je godine otkrio da ima to neurološko stanje koje karakterizira kombinacija neželjenih zvukova i pokreta, koji se nazivaju tikovi. Na snimci se vidi da se mladi pjevač okreće od mikrofona i da se muči s pokretima glave i ramena koji su počeli nekontrolirano titrati.

No njegovi obožavatelji u publici bili su jako brzi i pokazali mu svoju podršku te su nastavili pjevati pjesmu kada on to nije mogao. Nakon nekog vremena Lewis je preuzeo kontrolu nad trzajima i nastavio s nastupom.

image

Lewis Capaldi otkrio je da ima rijedak sindrom

ISABEL INFANTES AFP

Video je na TikToku podijelio jedan obožavatelj iz publike te je uz snimku podijelio i riječi podrške. "Mi te podupiremo!" U naziv videa napisao je: "Obožavatelji završili pjesmu za Lewisa nakon što se on mučio s Tourettom".

Touretteov sindrom je neurološko stanje koje karakterizira kombinacija neželjenih zvukova i pokreta (tikova). Touretteov sindrom je nasljedni poremećaj s tikovima koji započinje u djetinjstvu.

Linker
12. travanj 2024 02:59