INSTAGRAM
STIŽE PRINOVA

Omiljeni chef iz "MasterChefa" uz božićnu čestitku otkrio divne vijesti: "Sretan Božić od malo veće obitelji..."

Poznati chef, član žirija u popularnom showu "MasterChef" božićnom je čestitkom otkrio najslađe vijesti - u njegovu obitelj stiže prinova.

Poznati chef, član žirija u popularnom showu "MasterChef" božićnom je čestitkom otkrio najslađe vijesti - u njegovu obitelj stiže prinova.

Uspješni chef Stjepan Vukadin, član žirija u "MasterChefu", na svojim je društvenim mrežama objavio božićnu čestitku kojom je otkrio sretne vijesti. Na fotografiji pozira uz suprugu Katarinu i sina Gabriela kojem će se uskoro pridružiti braco ili seka.

"Sretan i blagoslovljen Božić od malo veće obitelji Vukadin. Isuse dragi, hvala ti na svemu! Velik si", napisao je Stjepan uz serijal fotografija na kojima grli trudnički trbuščić svoje supruge. Fotografije cijele obitelji rijetko imamo priliku vidjeti, ali zato je maleni Gabriel gotovo pa zvijezda na društvenim mrežama jer obožava kuhati baš poput svog oca.

Na domaćoj gastro sceni pozornost je privukao 2021. godine kada je postao član žirija u showu "MasterChef", a životopis mu je itekako zanimljiv - odrastao je u obitlji sa šestero djece, školovao se za svećenika, a na karijeri bi mu mnogi mogli pozavidjeti. U proteklih desetak godina bio je na čelu kuhinja nekoliko poznatih restorana, a prije godinu dana otvorio je svoj restoran Il Ponte u Trogiru, a za svoje gastronomske kreacije već je dobio i preporuku Michelina.

Stjepan i Katarina zaljubili su se prije sedam goidna kada su zajedno radili u restoranu, u Katarininu rodnom Segetu, gdje je on radio u kuhinji, a ona u uredu kao stručna specijalistica ekonomije.

"Već nakon dva mjeseca veze znali smo da cijeli život želimo biti skupa. Čak smo se odmah dogovorili koja bismo imena dali djeci. Da smo dobili curicu, zvala bi se Rita. Stjepan me osvojio iskrenošću, zrelošću i, naravno, kulinarskim čarolijama. Njegovo najdraže jelo su mi prženi njoki od sipe s buzarom od plodova mora", otkrila nam je Katarina u intervjuu 2021. godine, dodajući da je Stjepan i divan tata koji se o njihovu sinu sam brinuo kad je bio novorođenče jer se ona dugo oporavljala od teškog poroda.

Stjepana Vukadina mnogi su zavoljeli u showu, a i on sam kaže kako mu je iskustvo pred kamerama jedno od najboljih u karijeri, ali i potvrda da nije pogriješio kad je odlučio da će kuhanje biti njegov poziv.

"Moji roditelji nisu bili za to. Nadali su se da ću jednog dana studirati računarstvo ili neki srodan fakultet jer sam u osnovnoj školi bio odličan učenik. Stoga sam sebi obećao da ću biti više od “običnog” kuhara", otkrio nam je Stjepan u intervjuu prije dvije godine te dodao kako mladenačke dane pamti kao izazovno razdoblje, ponajprije zbog skromnog života. U svojoj je obitelji drugo dijete po starosti, a u to vrijeme njih je osmero živjelo od očeve konobarske plaće.

"Moji su roditelji u Hrvatsku došli kao izbjeglice iz Bugojna. Otac je prije Domovinskog rata radio u jednoj velikoj špediterskoj tvrtki, a majka je bila domaćica. Cijelo djetinjstvo proveo sam u Rogoznici blizu Šibenika, gdje i sada živi većina moje obitelji. Uz trinaestogodišnje blizance Klaru i Krešimira, imam i sestre Anu, Ivanu i Petru. Unatoč tome što sam imao puno manje novca od većine mojih prijatelja, ne bih ni za što mijenjao odrastanje u tako velikoj obitelji", otkrio je tada Stjepan, koji se s navršenih petnaest godina poželio - zarediti. Oduvijek je odgajan u religioznom duhu, a i stric mu je svećenik. No, nakon pola godine života u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu shvatio je da to ipak nije njegov poziv i odlučio se okrenuti kulinarstvu - i očigledno nije pogriješio.

Linker
28. travanj 2024 02:29