Nakon najglanuroznije dodjele nagrada, Olivia Munn otkrila je da se bori s rakom dojke

 MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
POSVE ISKRENO

Olivia Munn otkrila da joj je dijagnosticiran karcinom dojke: "Srećom smo ga uhvatili na vrijeme"

Glumica se više od godinu dana bori s agresivnim tipom raka dojke, prošla je kroz četiri operacije i dvostruku mastektomiju, no pokušava biti pozitivna i otrkiva da joj izgledi dobri.

Glumica se više od godinu dana bori s agresivnim tipom raka dojke, prošla je kroz četiri operacije i dvostruku mastektomiju, no pokušava biti pozitivna i otrkiva da joj izgledi dobri.

Nekoliko dana poslije blještave dodjele Oscara, američka glumica Olivia Munn (43) vratila se svakodnevici, liječenju agresivnog oblika raka dojke s kojim se bori nešto više od godinu dana. Što joj se događa, opisala je na svom profilu na Instagramu uz popratni selfie iz bolničke postelje. Samo nekoliko dana ranije, na dodjeli nagrada Američke filmske akademije, aktivistkinja #Me Too pokreta, blistala je u svilenoj kreaciji modne kuće Fendi, držeći za ruku partnera, komičara Johna Mulaneyja (41). Ništa nije upućivalo na to da se bori s teškom bolešću.

U međuvremenu se pokazalo da nije sve tako crno. Zvijezda filma "Love Wedding Repeat", pojasnila je da ima luminalni tip B karcinoma u obje dojke. Riječ je o tipu raka dojke čije maligne stanice brzo rastu i brzo se šire, no koliko god nezgodan bio, pronađen je na vrijeme. Otkrila je i to kako je dosad prošla kroz četiri operacije, uključujući dvostruku mastektomiju. Iza nje je "toliko dana provedenih u krevetu da ne može ni izbrojati", prenosi Sky News, a razlog zbog kojeg je podijelila svoju priču, krije se u nadi da će tako pomoći drugima pronaći utjehu i inspiraciju i pružiti im podršku na putovanju kroz tešku bolest.

Ispričala je da rak, da nema upornu i predanu liječnicu, vjerojatno ne bi bio pronađen sve do njezine sljedeće zakazane mamografije. No liječnica je, nakon redovitog mamografskog pregleda i Olivijinog urednog nalaza, odlučila napraviti još jedno BRCA testiranje i procjenu rizika od raka dojke.

"To mi je spasilo život", kaže glumica jer je novo BRCA testiranje pokazalo zabrinjavajući rezultat od 37 posto. Uslijedile su detaljne pretrage, magnetska rezonancija te punkcija i biopsija sumnjivih mjesta. Dva mjeseca poslije sudbonosne mamografije, potvrđen joj je rak dojke.

image

S partnerom Johnom Mulaneyjem na dodjeli Oscara

DAVID SWANSON AFP

"Imam sreće. Dijagnosticirali smo ga na vrijeme tako da sam imala mogućnosti. Želim isto svakoj ženi koja će se možda jednog dana,morati suočiti s tim", kaže zvijezda serije "The Newsroom" i mama dječaka Malcoma. Rodio se u studenom 2021.

"Nisam osjetila potrebu za plakanjem niti sam imala vremena za to. Odbacila sam sve emocije za koje sam smatrala da će ometati moju sposobnost ostati bistre glave", rekla je dodajući da nije mogla odmah otkriti javnosti da ima rak jer je "trebala doći do daha i proći kroz neke od najtežih etapa prije dijeljenja".

Iskrenu objavu je završila zahvalom medicinskom osoblju, prijateljima i obitelji "što je vole” .

"Hvala prijateljima koji su imali rak dojke i prijateljima koji su me povezali s prijateljima koji su imali rak dojke, što su me vodili kroz neke od mojih najneizvjesnijih i neodoljivih trenutaka", napisala je, a posebnu zahvalu je poslala svom partneru.

"Uvijek je postavljao uokvirene fotografija našeg sinčića Malcolma kako bi on bio prvo što bih vidjela kad bih otvorila oči", otkrila jer glumica koja se nakon poroda borila s patila od postporođajnom depresijom, što je također podijelila s javnošću. Ispovijest Olivije Munn polučila je ogromnu podršku, no jedan komentar je bio poseban.

"Hvala ti što si se toliko borila da ostaneš ovdje, za nas. Malc i ja te obožavamo", poručio joj je životni partner John Mulaney.

Linker
27. travanj 2024 04:44