GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA
Tužan dan

Odlazak legende: Pjevačica jednog od omiljenih bendova preminula nakon kratke bolesti

Christine McVie bendu se pridružila 1970., kao pjevačica i klavijaturistica, uz jedina dva stalna člana, bila je jedna od najdugotrajnijih članova Fleetwood Maca, osim izvođenja autorica je nekih od najvećih hitova grupe.

Christine McVie bendu se pridružila 1970., kao pjevačica i klavijaturistica, uz jedina dva stalna člana, bila je jedna od najdugotrajnijih članova Fleetwood Maca, osim izvođenja autorica je nekih od najvećih hitova grupe.

Tužna vijest pogodila je glazbeni svijet, preminula je zvijezda rock grupe Fleetwood Mac, jedna od pjevačica Christine McVie umrla je nakon kratke bolesti u 79. godini života, potvrdila je u srijedu njezina obitelj.

“Teška srca vas obavještavamo o Christininoj smrti. Jutros, u srijedu 30. studenog 2022., nakon kratke bolesti preminula je mirno u bolnici u srijedu 30. studenog. Bila je okružena obitelji", stoji u izjavi koja je u ime njene obitelji objavljena na njenim službenim profilima na društvenim mrežama.

Obitelj za zatražila privatnost u bolnim trenucima, te su zamolili da se sjećaju Christine i njenog života. Britansko-američki rock sastav, osnovan je u Londonu 1967., prodao je više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, što ga čini jednom od najuspješnijih grupa ikada. Srca publike i trajnu slavu osvojili su velikim hitovima Dreams, Go Your Own Way i Everywhere.

Bend je obilježila i burna povijest, mnogi članovi su se mijenjali no oni koji su bili najznačajniji su Mick Fleetwood, Christine i John McVie, Lindsey Buckingham i Stevie Nicks.

Članovi benda oprostili su se od svoje važne članice. "Ne postoje riječi kojima se može opisati tuga zbog odlaska Christine McVie. Bila je zaista jedinstvena, posebna i talentirana preko svake mjere. Bila je najbolji glazbenik koji bilo tko može imati u svom bendu i najbolji prijatelj kojeg neko može imati u životu. Pojedinačno i zajedno, cijenili smo Christine te smo zahvalni za divne uspomene koje imamo. Jako će nam nedostajati", posvetu su potpisali kao Fleetwood Mac.

Njihov možda najpoznatiji album Rumours, objavljen 1977., postao je jedan od najprodavanijih albuma svih vremena i uključivao je brojne hitove koje su postigle platinastu naknadu, a sama ploča je prodana u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta. Christina McVie je napisala ili bila koautorica nekih najvećih hitova benda: Don‘t Stop, Everywhere i Little Lies.

Linker
26. travanj 2024 08:05