sjajan duo

Odjenuo je Beyonce, ali muza mu je jedna od naših glazbenih diva: ‘Inspiracija mi je odmalena‘

Dizajner i njegova muza, glazbena legenda i hrvatska modna ikona, gostovali su u HRT-ovoj emisiji ‘Kod nas doma‘ nakon čega bi se mogla dogoditi jedinstvena modna suradnja.

Mnogi bi pomislili kako je Beyonce omiljeno modno-glazbeno nadahnuće riječkog dizajnera Juraja Zigmana. Međutim, pokazalo se da je njegova muza druga diva. O kome je riječ, otkrio je nedavno u emisiji „Kod nas doma”.

„Nakon što sam obukao Beyonce, pitali su me koga bih volio sada obući, ja sam rekao - Josipu Lisac”, izjavio je dizajner koji je do sada odjenuo i Cardi B, Bebe Rexhu, Fergie... Najbolje je bilo je to što je njegova inspiracija, legendarna hrvatska pjevačica, sjedila u televizijskom studiju pokraj njega. Oboje su, naime, bili gosti HRT-ove mozaične emisije tijekom koje je dizajner Josipi Lisac priznao kako bi s njom volio surađivati.

image

Glazbena diva i modna ikona Josipa Lisac

BORIS KOVACEV CROPIX

„Prekasno se rodio, da se bar rodio deset, petnaest godina ranije, čuda bi napravio”, odvratila je pjevačica, na što je Zigman odgovorio kako je uvjeren da će ona „pjevati još pedeset godina”. Inače, suradnja hrvatske modne ikone i dizajnera koji je ljetos odjenuo 24 plesačice koje nastupaju uz Beyonce, samu pop-divu te njezinu kćer Blue Ivy, za njenu svjetsku turneju „Renaissance” - bila je pun pogodak.

Odjevni stil Josipe Lisac odmalena mu je bio inspiracija, rekao je. Potom su se raspričali o modi: Josipa Lisac rekla je da nema niti jednu običnu majicu. Prilikom odijevanja vodi računa o tome da žena treba nositi odjeću, a ne odjeća nju. Ukratko, ženina osobnost najvažniji je modni dodatak. Upravo je to postulat na kojem je riječki dizajner izgradio prepoznatljiv stil kojem kapu skidaju i zvijezde američke zabavljačke industrije.

Linker
21. travanj 2024 05:38