Ne daju podršku

Obitelj Georga Michaela protiv novog filma o njemu: ‘To nećemo podržati ni na koji način‘

U britanskom tisku već neko vrijeme traju nagađanja o snimanju biografskog filma o popularnom pjevaču, a sada se oglasila i njegova obitelj.

Nakon što je britanski tisak vrlo samouvjereno krenuo pisati o tome da se snima novi visokobudžetni biopic, ovog puta o Georgeu Michaelu, oglasila se obitelj pokojnog glazbenika.

"Obavještavamo sve Georgeove obožavatelje i ljubitelje njegove glazbe kako je objavljena vijest u kojoj stoji da je obitelj Georgea Michaela odobrila takozvani ‘biografski film’ o njegovom životu. U ime Georgeove obitelji i GME [George Michael Entertainment] želimo jasno dati do znanja da u ovoj priči nema nikakve istine, ne znamo ništa o ovom projektu i nećemo ga podržati ni na koji način", piše u priopćenju kojim je reagirala Michaelova obitelj.

image

Obitelj Georgea Michaela nije dala suglasnost za snimanje filma

RAY TANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U nedavnom članku Daily Maila tvrdi se da producenti već traže glavnog glumca, a nagađa se da bi to mogla biti zvijezda "White Lotusa" Theo James bio je glavni kandidat za ulogu Michaela. Britanski tabloid prenosi da bi biopic o pjevaču grupe Wham trebao koštati čak 85 milijuna funti.

To bi bio treći visokobudžetni film o nekom poznatom glazbeniku, nakon biopicova "Rocketman" o Eltonu Johnu i "Bohemian Rapsody" o pjevaču Queena Freddieju Mercuryju. Također su izvijestili da je film u finalnoj fazi razvoja te da su se producenti bacili na potragu za glavnim glumcem. Theo James je svima idealni kandidat, bio bi savršen za ulogu i po izgledu i po talentu, a čak i dijele grčko porijeklo.

image

George Michael preminuo je na Božić 2016.

GEOFFREY SWAINE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

The Guardian se prisjetio i prošlogodišnjeg članka u The Sunu, koji tvrdi da bi Michaelova obitelj htjela napraviti film po uzoru na dva spomenuta, ali to otežavaju razmirice između ključnih vlasnika zaklade među kojima su Georgova sestra, otac i bivši partner.

George Michael preminuo je 2016., nedugo nakon toga objavljen je dokumentarac "George Michael: Freedom", a poznati pjevač sam je bio narator, njegov glas snimljen je nedugo prije smrti. U filmu su govorili Georgeovi prijatelji i obožavatelji među kojima su Naomi Campbell, Elton John i Liam Gallagher. Film koji je originalno objavljen 2017. proširen je i ponovno izdan prošlog lipnja, pod nazivom "George Michael: Freedom Uncut".

image

Theo James navodno je favorit za ulogu

JON KOPALOFF/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Linker
15. travanj 2024 10:48