Madonna 2011., na Toronto International Film Festivalu

 HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Razočarani fanovi

Novi problemi za pop kraljicu: Mogla bi na sud i to zbog kašnjenja koncerta

Dva razočarana obožavatelja tužila su Madonnu sudu u Brooklynu jer je koncert započela 2 sata kasnije od vremena navedenog u promotivnom letku.

Dva razočarana obožavatelja tužila su Madonnu sudu u Brooklynu jer je koncert započela 2 sata kasnije od vremena navedenog u promotivnom letku.

Kraljici popa Madonni stigla je tužba dvoje ogorčenih obožavatelja koje je "iznervirala" na lanjskom koncertu u New Yorku. U podnesku saveznom sudu u Brooklynu, Njujorčani Michael Fellows i Jonathan Hadden tužili su Madonnu, dvoranu Barclays Center u Brooklynu i kompaniju Live Nation Entertainment, specijaliziranu za organizaciju velikih događanja u zabavnoj industriji.

U sudskom dokumentu stoji kako je pop zvijezda "lažno obećala vrijeme početka koncerta koje ona više puta nije ispunila". Temelj tužbe razočaranog dvojca, koju su podnijeli 17. siječnja, jest "nesavjesna, nepoštena i/ili obmanjujuća praksa".

Tužitelji Madonne pozivaju se na letak i promociju za tri njena koncerta u New Yorku krajem 2023., gdje stoji da će nastup započeti u 20:30 sati, no počeo je tek nakon 22:30 sati što je prema sudu obožavatelja, kršenje ugovora, piše Variety.

Problem je u tome što su Michael Fellows i Jonathan Hadden ljutiti jer su zbog kašnjenja

bili suočeni s komplikacijama, "ograničenim javnim prijevozom, povećanim troškovima javnog i privatnog prijevoza" jer je nastup pop kraljice završio iza ponoći.

"Madonna je pokazala neozbiljnost pri osiguravanju pravodobne izvedbe, premda su tužitelji svjesni da svaka izjava o vremenu početka koncerta predstavlja, u najboljem slučaju, optimističnu spekulaciju", stoji u tužbi. Dodali su kako je Madonna kasnila s početkom koncerta i 14. prosinca i 16. prosinca 2023., u New Yorku. Uvjereni su kako njeni postupci "ne predstavljaju samo kršenje ugovora već i bezobzirno, lažno oglašavanje i nemar", stoji u tužbi.

Dvojac se, naime, poziva i na njezinu turneju "Rebel Heart" 2016. te turneju "Madame X" 2019.-2020., na kojima je Madonna, tvrde, započinjala svoje koncerte kasneći preko dva sata.

Predstavnici Madonne i tvrtke Live Nationa nisu zasad komentirali tužbu. Kako je pjevačici, zbog bakterijske infekcije u lipnju 2023. bio ugrožen život, morala je odgoditi nastavak svjetske turneje kojom je obilježila 40 godina od objavljivanja prvog, velikog hita ‘"Holiday‘". Očekuje se da će 15. travnja, u Teksasu, završiti američki dio nastupa "Celebration Tour‘".

Linker
26. travanj 2024 11:43