VAN TINE DENNIS/ABACA/SHUTTERSTOCK
čeka suđenje

Novi problemi: Ipak je podiguta optužnica protiv Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja

Iako se činilo da će se slavni glumac izvući od optužbi zbog pogibije snimateljice na setu filma, sada ga očekuju dva suđenja- ono po službenoj dužnosti i građanska parnica koju je protiv njega podignula obitelj nesretne snimateljice.

Iako se činilo da će se slavni glumac izvući od optužbi zbog pogibije snimateljice na setu filma, sada ga očekuju dva suđenja- ono po službenoj dužnosti i građanska parnica koju je protiv njega podignula obitelj nesretne snimateljice.

Holivudski glumac Alec Baldwin ipak se nije nekažnjeno ‘izvukao‘ nakon slučajnog ubojstva filmske snimateljice Halyne Hutchins tijekom snimanja vesterna ‘‘Rust‘‘ koje se dogodilo u listopadu 2021. Naime, u ožujku prošle godine optužbe su odbačene dok se ne iznesu novi dokazi, što se očito u međuvremenu dogodilo pa je sud u Novom Meksiku, gdje se film snimao, podignulo optužnicu protiv Baldwina za ubojstvo iz nehaja na temelju nemarne uporabe vatrenog oružja i nepoštivanja sigurnosti drugih osoba. Ako bude proglašen krivim, glumac bi iza rešetaka mogao provesti 18 mjeseci, piše BBC.

image

Alec Baldwin na snimanju filma na kojem je nesretno preminula Halyna Hutchins

AFP

Baldwinovi odvjetnici Alex Spiro i Luke Nikas nakon najnovije vijesti samo su kratko prokomentirali kako su spremni za suđenje i kako će sve reći ondje.

No glumca čeka još jedan sudski proces i to onaj kojeg je protiv njega podignula obitelj tragično stradale snimateljice.

Gloria Allred, odvjetnica njezinih roditelja i sestre, američkim medijima je rekla: ‘‘Naši su klijenti uvijek tražili istinu o tome što se dogodilo na dan kada je Halyna Hutchins tragično ubijena. Oni u građanskoj tužbi nastavljaju tražiti istinu i također bi željeli da postoji odgovornost sustava kaznenog pravosuđa. Porota je odlučila je kako postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja. Radujemo se suđenju koje će odlučiti treba li ga osuditi za preranu smrt Halyne‘‘", objasnila je Glorija.

image

Iza Halyne Hutchins ostao je neutješni suprug i 10-godišnji sin Andrus

GOURLEY/VARIETY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Glumac, koji je ujedno i producent vesterna na čijem setu se dogodila tragedija tvrdi da je poštivao zakone o sigurnosti oružja i da je za nesreću kriv oružar ili netko od filmske ekipe koja mu je dala pušku napunjenu pravim metkom, a ne lažnim kako je inače običaj na setu.

Linker
27. travanj 2024 13:51