Za Vogue

Novi početak: Sienna Miller progovorila o trudnoći u 40-ima i predrasudama s kojima se susreće

Poznata engleska glumica već ima 11-godišnju kćer Marlowe koju je dobila u vezi s bivšim partnerom Tomom Sturridgeom, a trenutno čeka još jednu djevojčicu, ovaj put s 15 godina mlađim glazbenikom Olijem Greenom.

Glumica i manekenka Sienna Miller pozirala je za naslovnicu magazina Vogue te progovorila o svojoj drugoj trudnoći, a tom prilikom je i otkrila da nosi još jednu djevojčicu. Naime, drugo dijete čeka s 26-godišnjim glazbenikom Olijem Greenom, dok iz prijašnje veze ima 11-godišnju kćer Marlowe.

S obzirom na to da je po drugi put ostala trudna u 42. godini, ovom se prilikom odlučila osvrnuti na kritike zbog, kako često zna čuti, kasnije trudnoće. Otkrila je da se često susreće s negativnim komentarima o svojim godinama, ali njih je odlučila ignorirati, a nerijetko se i šali na vlastiti račun.

image

Sienna Miller trbuščićem je privlačila pozornost na nidbih nabufestaciji Vogue World London

STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK

‘‘Nema mi druge, moram se šaliti. Iako bih uistinu voljela doći do toga da ne osjećam potrebu pravdati se drugima što sam starija mama i što ću dobiti bebu s 42 godine, ne mogu. Šalom zapravo pokušavam ostaviti dojam da se lako nosim s predrasudama", kaže Sienna.

Usput je progovorila i o teškim trenucima koje je proživljavala kada je po prvi put postala majka Marlowe koju ima iz veze s bivšim partnerom Tomom Sturridgeom. Naime, glumica je željela roditi prirodnim putem, ali su se stvari zakomplicirale pa su se njezini planovi u posljednji tren promijenili. To ju je, objašnjava, užasno razočaralo zbog čega se osjećala kao loša majka.

‘‘Naime, Marlowe sam silno željela roditi prirodnim putem, kod kuće, sa svojom sestrom kao doulom. No sve se zakompliciralo pa su mi planovi propali. Umjesto poroda kod kuće, rađala sam u bolnici više od 27 sati i na kraju svejedno završila na hitnom carskom rezu. To me baš jako pogodilo jer sam od samog početka osjećala da nisam majka kakva sam željela i trebala biti‘‘, rekla je glumica.

No tvrdi da je ova trudnoća drugačija te da se ne uzrujava oko toga kako će joj izgledati porod. ‘‘Jednostavno si više ne želim stvarati bilo kakav pritisak‘‘, dodala je Sienna koja je već u 28. tjednu trudnoće. Osim kritika koje nerijetko dobiva na račun trudnoće u 40-ima, također se susreće s predrasudama koje su vezane uz njezinog 15 godina mlađeg partnera.

image

Sienna je u vezi s 15 godina mlađim Olijem Greenom

MJ PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA MJ PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Sienna je u vezi s 27-godišnjim Greenom od 2022. godine i već je ranije govorila o ‘‘pritisku‘‘ da poveća svoju obitelj nakon što je napunila četrdesetu. U intervjuu za britanski Elle ranije je otkrila da je dala zamrznuti jajne stanice kako bi mogla ponovno postati mama ako se i kada na odluči na taj korak.

"Neprestano osjećam pritisak oko toga hoću li imati još djece ili ne, jesam li možda već zakasnila i hoće li mi jednoga dana biti žao što imam samo jednu kćer. Biologija je nevjerojatno okrutna prema ženama‘‘, rekla je glumica.

Jednom je prilikom komentirala i majčinstvo te izjavila da je kći Marlowe karakterno vrlo slična njoj. ‘‘Kada odgajaš dijete, vidiš aspekte svog karaktera u toj osobi, reflektiraju ti se i to je veza s najvećom ljubavi koju imam. Poznaje me i ja poznajem nju. Vrlo je tvrdoglava što je vrlo nalik meni. Ona je moje sve‘‘, izjavila je glumica.

Linker
17. travanj 2024 16:26