STEWART COOK/SHUTTERSTOCK
Meg Ryan

Novi film: Kraljica romantičnih komedija vraća se žanru kojim se proslavila

U ljubavnoj priči o bivšem paru koji neplanirano "zapne" na zračnoj luci dva desetljeća poslije raskida, partner joj je zvijezda X Filesa, David Duchovny.

U ljubavnoj priči o bivšem paru koji neplanirano "zapne" na zračnoj luci dva desetljeća poslije raskida, partner joj je zvijezda X Filesa, David Duchovny.

Romantične komedije nerijetko završavaju poljupcem zaljubljenog para dok polako kreće odjavna špica. Ljubitelji žanra tada ne mogu,a da se ne zapitaju: Što je bilo kasnije, jesu li ostali sretni "do kraja života?" Odgovor na taj upit mogao bi dati film "What Happens Later", povratnički projekt nekadašnje kraljice romantičnih komedija, Meg Ryan. Da se doista vraća glumi poslije 22 godine pauze, dokazuje prvi trailer romantične komedije u kojoj tumači glavnu žensku ulogu i režira.

Omiljena holivudska glumica čiji je odglumljeni orgazam u zalogajnici u svima znanom hitu iz 1989. "When Harry met Sally" postala jedna od najpopularnijih scena sedme umjetnosti, posljednji put režirala je 2015. godine. Riječ je o antiratnoj drami "Ithaca" nakon čega se posvetila filmskoj produkciji. Stoga je film „What Happens Later” povratnički projekt od kojeg mnogo očekuje i kao glumica i redateljica. Partner joj je David Duchovny, zvijezda serija "Californication" te "X Files" kojem je žanr romantične komedije očigledno „sjeo”, sudeći po uglavnom pozitivnim reakcijama na trailer na društvenim mrežama.

Priča počinje slučajnim susretom bivšeg para u zračnoj luci nakon što su zbog snježne oluje prizemljeni svi zrakoplovi. Oboje su u srednjim godinama i kada se ponovno vide poslije više od dva desetljeća, ne izgledaju sjajno. On je umoran i živčan zbog neplanirane odgode leta, a ona je iscrpljena, ali i očaravajuće šarmantna dok pokušava zadržati prisebnost unatoč izazovnim okolnostima. Nisu sretni zbog ponovnog susreta. Njegov lik, Bill, zabrinut zbog neželjenog noćenja na aerodromu te mjere da postaje "anticipativno anksiozan", odnosno osjeća tjeskobu i strah zbog neizvjesnosti i brige oko loših stvari koje bi se mogle dogoditi. Njezin lik, Willa, doživljava prisilni boravak u zračnoj luci kao "najgori scenarij". Kako noć odmiče, njihovi se „štitovi” tope. Malo po malo otkrivaju tko je (više ili manje) kriv za njihov prekid, a Bill joj otkriva da je još uvijek zaljubljen u nju.

image

David Duchovny tumači glavnu mušku ulogu u njenom povratničkom filmu ‘What Happens Later‘

S MEDDLE/ITV/SHUTTERSTOCK

„Bilo je stvarno zabavno vidjeti Davida kako je prigrlio svoj lik prema mu nije nimalo sličan, dok se s Willom zaista mogu poistovjetiti", rekla je 61-godišnja Meg Ryan koja je posljednji put glumila u 2001., romantičnoj komediji "Kate & Leopold" s Hughom Jackmanom.

U promotivnom razgovoru snimljenom prije štrajka glumaca, rekla je da ju je projektu privukla pitanje koje se nameće na kraju filma: "Što se zbilo poslije? Hoće li ostati zajedno? Zašto nisu uspjeli?" Svidjela joj se i činjenica da glavni junaci više nisu mladi: žene i muškarci u najboljim godinama još uvijek mogu biti romantični i seksi.

image

S Hughom Jackmanom u romantičnoj komediji ‘ Kate & Leopold‘ 2001.

JOHN BAER/MIRAMAX/KONRAD/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Stvarno je dobar. To je stvarno dobar film. Mislim, većinu scena igramo samo ona i ja, to je malo drugačija verzija slatkog filma", zaključio je 63-godišnji Duchovny nakon projekcije na Filmskom festivalu Tribeca. Kako izgleda povratnički projekt Meg Ryan omiljenom žanru, vidjet će se 13. listopada kada film stiže u kina.

Linker
26. travanj 2024 18:26