Gloria produkcija/Profimedia
NEODLUČNA PUBLIKA

‘Not my Ken‘ je hashtag kojim se osuđivalo Ryana Goslinga kao Kena, ali sada se priča promijenila

Kada su izašle prve vijesti o nadolazećem Barbie filmu, u kojem Kena utjelovljuje Ryan Gosling, društvene mreže eksplodirale su negativnim kritikama na račun Ryana u toj ulozi, dok su sada, nakon prvih premijera po Americi svi oduševljeni.

Kada su izašle prve vijesti o nadolazećem Barbie filmu, u kojem Kena utjelovljuje Ryan Gosling, društvene mreže eksplodirale su negativnim kritikama na račun Ryana u toj ulozi, dok su sada, nakon prvih premijera po Americi svi oduševljeni.

„Kako su učinili da Ryan Gosling nije zgodan?“, bile su reakcije na Twitteru još prošle godine kada su izašle prve najave filma Barbie i glavnih glumaca, 33-godišnje Margot Robbie koja utjelovljuje Barbie te 42-godišnjeg Ryana Goslinga koji glumi Kena. On na prvim fotografijama iz filma, bijele kose i narančastog tena kao Ken, izazvao je eksploziju kritika, a njegov su izgled nazvali „strašnim“. Smatrali su da je od zgodnog glumca iz „The Notebooka“, „Crazy, Stupid, Love“ i „La La Landa“, Ryan „postao starac za ulogu Kena“, a to je sve što Ken nije. Na Twitteru su nastavili s kritikama poput „Zašto je on u tom filmu?“, „Ovo je zastrašujuće, kako su uspjeli učiniti Ryana Goslinga takvim?“, "Ryan Gosling je previše ružan i prestar da glumi Kena, trebali su dati Henryju Cavillu ili Chrisu Evansu", „Oh, moje oči. Zašto?“, „"Ken bi trebao biti sladak“, „Margot Robbie izgleda prekrasno kao Barbie, ali Ryan Gosling kao Ken... Ryan je zgodan muškarac, ali ovo izgleda grozno. Treba li on biti srebrokosi djed Ken narančaste kože? Kosa mu izgleda sijedo, nije plava!“ i još mnogo sličnih kritika na račun Ryana obilježilo je prve najave o filmu.

Godinu dana kasnije, nakon što je glumačka postava nedavno krenula na veliku reklamnu turneju za film prije njegovog svjetskog prikazivanja, o ulozi Ryana kao Kena, Jamie Jirak iz ComicBook.com, rekla je da je film njen favorit godine i dodala: "Dajte Ryanu Goslingu nominaciju za Oscara, smrtno sam ozbiljna!", a recenzenti su oduševljeni „smiješnom i pametnom“ satirom redateljice Grete Gerwing. Urednica društvenih mreža Varietyja, Katcy Stephan, nazvala je film "savršenstvom" te je rekla da „cijela glumačka ekipa blista, posebno Margot Robbie i Ryan Gosling u ulogama za koje su očito rođeni.”, a nije jedina koja to misli - još je pohvala usmjereno Ryanu za kojeg se smatra da je ipak „rođen da glumi Kena.“ Uz mnogobrojne kritike prošle godine, istina je i da je Ryan Gosling isprva oklijevao potpisati za Barbie iako je rekao Jimmyju Fallonu prošlog srpnja da je Barbie "najbolji scenarij koji je ikada pročitao".

image

Margot Robbie i Ryan Gosling na premijeri "Barbie" u Los Angelesu, 9. srpnja 2023.

MICHAEL TRAN AFP

Gosling je otkrio da je proveo punu godinu razmišljajući oko preuzimanja uloge. “Bilo je trenutaka kada sam bio siguran da nisam u filmu,” rekao je. “Nazvao bih svog agenta i pitao tko glumi Kena, a oni bi rekli: "Greta kaže da ti“, dodaje Gosling. Greti je trebalo godinu dana da ga nagovori i da on osjeti „Ken-ergy“ kojom može utjeloviti Kena, što se u konačnici i dogodilo, a situacija iz stvarnoga života koja ga je natjerala da se predomisli jest izlazak u vlastito dvorište u kojem su se njegove kćeri igrale barbikama te je ugledao Kena „licem prema dolje u blatu pokraj zgnječenog limuna“. Tu je sliku poslao Greti uz riječi: „Ja ću biti tvoj Ken jer njegova priča mora biti ispričana“. Pod time podrazumijeva činjenicu da nikoga do sada nije bilo briga za Kena, a to je ujedno bio i njegov odgovor na mnogobrojne prve kritike na račun njegove uloge.

image

Ryan Gosling na premijeri "Barbie" u Los Angelesu, 9. srpnja 2023.

MICHAEL TRAN AFP

Osoba kojoj je stalo do Kena, i to jako, je Gosling, koji je priznao da se sada osjeća kao Kenov "predstavnik". Ryan smatra da Ken nije samo Barbien dečko i tip koji radi na plaži, već mnogo više. Njegova dugogodišnja partnerica Eva Mendes s kojom ima dvije kćeri otpočetka je znala da je Ryan savršen izbor za ulogu Kena. I dok su drugi pisali #notmyken, ona je pisala #thatsmyken.

Stoga, ostaje nam samo vidjeti kakav je to Ryan Gosling kao Ken koji „blajha kosu, brije noge, nosi neonsku odjeću po mjeri i vozi se rolama po Venice Beachu“. Podsjetimo, U CineStar kina Barbie stiže pretpremijerno iduću srijedu, 19. srpnja, a mnogobrojne kino dvorane već su rasprodane.

Linker
27. travanj 2024 13:12