RAúL TERREL/CONTACTOPHOTO/PROFIMEDIA
Iker casillas

Nogometna legenda mogla bi skupo platiti neukusnu objavu: ‘Sramotno‘

Nakon nesmotrene objave na Twitteru, Iker Casillas probao se izvući još blesavijom isprikom da mu je račun hakiran, ali nitko u to nije povjerovao.

Nakon nesmotrene objave na Twitteru, Iker Casillas probao se izvući još blesavijom isprikom da mu je račun hakiran, ali nitko u to nije povjerovao.

Htio je ispast duhovit, no dogodilo se upravo suprotno. Tako bi se ukratko mogao sažeti skandal koji je pokrenuo bivši španjolski nogometaš Iker Casillas objavivši na Twitteru da je gey, a onda je to brže - bolje izbrisao i nemušto se ispričao da mu je profil bio hakiran.

Naime, od kada se prije godinu i pol rastao od sportske voditeljice Sarre Carbonero s kojom ima dvoje djece, slavni golman, jedan od najboljih na svijetu, bacio se u ‘promet‘ te ga se često povezuje s raznim ljepoticama. U posljednjih mjeseci naveliko se špekuliralo da je u vezi i sa Shakirom, bivšom ženom njegovog kolege s travnjaka, Gerarda Piquea. Da bi stao na kraj glasinama napisao je: "Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej."

Nakon toga su ga pratitelji obasipali komentarima, a javio se i njegov nekadašnji reprezentativni suigrač i prijatelj Carles Puyol i pridružio se neslanoj šali te uz srčeko i poljubac objavio: "Iker, vrijeme je da priznamo i ispričamo našu priču. Ponosan sam na tebe."

image

Carles Puyol i Iker Casillas, dva šaljiva pajdaša

MOREAU-PERUSSEAU/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

No ubrzo su sa svih strana, ponajviše nogometnih počele pljuštati osude pa je sporni tweet izbrisao i naknadno napisao, "Hakiran mi je račun. Srećom, sada je sve u redu. Isprike svim mojim pratiteljima. I, naravno, još jedna isprika LGBT zajednici."

No nitko mu nije povjerovao. Sada su njegovu nespretnu, i kako su mnogi okarakterizirali ‘bezosjećajnu‘ izjavu, osudili i članovi Višeg sportskog vijeća Španjolske koji su na svom Twitteru objavili: "Očito još puno toga trebamo učiniti, unaprijediti, educirati i podizati svijest."

A oglasio se i australski nogometaš Josh Cavallo, lijevi bek kluba Adelaide United, prvi aktivni igrač koji je u listopadu 2021. javno objavio da je homoseksualac.

Osudio je postupke španjolskih legendi i poručio im je: "Ismijavati nekoga stvarno je poražavajuće. Težak je put koji svaka LGBTQ osoba mora proći. A vidjeti moje uzore i nogometne legende kako se rugaju outingu i mojoj zajednici više je od nepoštivanja."

image

Od voditeljice Sare Carbonero rastao se početkom prošle godine, a u ljeto 2020. završio je briljantnu sportsku karijeru

GLOBAL MEDIA GROUP/DDP USA/PROFIMEDIA

Cavallu se pridružio i španjolski nogometaš Jose Enrique, koji je također na Twitteru kritizirao Casillasa ne samo zbog njegove prve objave već i zbog one druge: "Umjesto da se ispričate i priznate pogrešku, radije i dalje lažete".

Kako stvari stoje, osuda je sve više, a Iker Casillas teško će se izvući i "oprati" od gluposti koju je napravio. Sva sreća da više nije aktivni igrač jer tko zna kakve bi bile posljednice njegovog nesmotrenog čina.

Linker
28. travanj 2024 12:43