otvorila dušu

Nikolina Ristović: ‘Stanje moje majke se pogoršavalo, jedva je prepoznavala mene i brata‘

Bivša voditeljica opisala je što se događalo nakon što je njena majka dovedena na hitnu KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti.

Nikolina Ristović na Instagramu se zahvalila djelatnicima KBC-a Rebro koji su pomogli njezinoj majci. Kako je otkrila voditeljica, majka joj je bila u teškom stanju, a na izlazak u javnost potaknula ju je smrt novinara Vladimira Matijanića.

"Morala sam naprosto napisati jedan pozitivan tekst. Zgrožena sam tijekom okolnosti koje su dovele do smrti iznimnog novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombiniran s prezrivim dociranjem onih koji bi trebali biti stručni i posljedično proaktivni. Na stranu manjkavost sustava, preopterećenost djelatnika, trijaža koja se radi pod pritiskom… Reda mora biti. Ulozi su previsoki", započela je.

"I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Djelatnici su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje - krvarenje u mozgu. Eliminirano je. Pacijent je poslan kući. No stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to. Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitirani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživio više ozbiljnih stresora - smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom glibu unatoč nepostojanju nijednog iskaza s moje strane", nastavila je.

Dodala je da je tu priča dobila novi obrat, barem za njenu majku.

"Majku u teškom stanju smještaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve pretrage, pokreće se cijeli složeni dijagnostički aparat - bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promjene uslijed epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis - moja majka dobiva logopeda koji radi s njom u bolnici. Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno susretljivom i stručnom dr. Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vrijeme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa u najkraćem roku napusti bolnicu", ispričala je Nikolina.

Dodala je da je ovaj tekst njena zahvala svima koji su sudjelovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, suosjećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo.

"A trebalo je… Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za prakticiranjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivnje i da se izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi… Neurologija 4 na KBC Rebro, djelatnici Hitne pomoći - hvala vam. Tako se to radi", zaključila je.

Linker
19. travanj 2024 00:41