KEVIN PARRY/SHUTTERSTOCK
Twitter je poludio

Neočekivana zvijezda Eurosonga: Tko je Hannah, voditeljica koja je osvojila srca gledatelja

Šarmantna, atraktivna, duhovita i osebujna - prisjećamo se velike karijere glumice Hannah Waddingham koju su mnogi primijetili tek u ulozi voditeljice Eurosonga.

Šarmantna, atraktivna, duhovita i osebujna - prisjećamo se velike karijere glumice Hannah Waddingham koju su mnogi primijetili tek u ulozi voditeljice Eurosonga.

Dok je zvijezda serija "Igra prijestolja" i "Ted Lasso" već popularna u nekim krugovima, čini se da kao voditeljica natjecanja za pjesmu Eurovizije dobiva novu zajednicu koja dosadašnju slavu samo pojačava. Eurosong obično katapultira neke sudionike u zvijezde – kao što je slučaj iz 2021. Måneskina i prošlogodišnjeg drugoplasiranog Sama Rydera, ali domaćini natjecanja često nisu baš tako nezaboravni. Međutim, tu i tamo netko "iskoči".

image

Uz Aleshu Dixon, Juliiju Saninu i Grahama Nortona
u Liverpoolu

KEVIN PARRY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Među svim voditeljicama Hannah Waddingham postala je prava miljenica obožavatelja zahvaljujući svojoj zaraznoj energiji i očitom entuzijazmu. Britanska glumica vodila je polufinala Eurosonga s glazbenicom Aleshom Dixon i ukrajinskom pjevačicom Julijom Sanjinom. Njih tri su vodile i finale, u subotu 13. svibnja s glavnim osloncem, slavnim voditeljem Grahamom Nortonom.

image

Hannah Waddingham i Graham Norton

GRAHAM FINNEY/COVER IMAGES/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Hannah Waddingham rođena je u Londonu 1974. godine i provela je mnoge godine u kazalištima zahvaljujući svojoj majci Melodie Kelly, koja je bila pjevačica Engleske nacionalne opere.Tijekom svoje kazališne karijere bila je prepoznata po svom impresivnom glasu, kao i glumačkim vještinama te je osvojila tri Olivierove nominacije, za "A Little Night Music", "Kiss Me, Kate" i "Spamalot".

Tek 2014. prešla je na male ekrane, s hvaljenom ulogom u kultnoj britanskoj komediji "Benidorm", a godinu dana kasnije vidljiva je postala i široj publici nakon što je dobila ulogu Septe Unelle - ili "Časne sestre" u vrlo popularnoj američkoj seriji "Igra prijestolja". Scena u kojoj njezin lik prati Cersei Lannister koja zvoni i viče "sramota!" je jedan od najupečatljivijih trenutaka cijele serije. Iznjedrila je bezbrojne memeove te utječe na pop kulturu od tada.

U nekoliko je intervjua potvrdila da je izazovno napraviti skok s pozornice na filmsku glumu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te kako ju je to nagnalo na preseljenje u SAD kako bi je se ozbiljno shvatilo.

"Mislim da stalno gledamo ista lica na britanskoj televiziji i to je bila moja velika frustracija... Morala sam skočiti na drugu stranu bare kako bih bila prepoznata", potvrdila je u jednom intervju ova intrigantna glumica. Prije tri godine pridružila se glumačkoj ekipi velike američke nogometne drame-komedije "Ted Lasso" u kojoj je igrala glavnu ulogu Rebecce, vlasnice Richmond AFC-a, izmišljenog kluba koji je u središtu serije.

image

Nakon predstave "Kiss me, Kate"

DAN WOOLLER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako se serija snima u Londonu, iznimno je popularna u Sjedinjenim Državama te je zbog iste osvojila Primetime Emmy i Critics‘ Choice Award za svoju izvedbu šefice. Prošle je godine za podcast Plot Twist govorila o činjenici da u relativno kasnoj fazi doživljava slavu: "Ne mislite da će vaša karijera napredovati tijekom vaših 40-ih, s obzirom na to da ste majka, mislite da će usporiti malo, a kad ono..."

Istaknula se kao majka vještica u prošlogodišnjem "Hocus Pocus 2" i ima nadolazeće uloge u filmovima uključujući "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two", "Garfield" i "The Fall Guy". Twitter je bio kolektivno impresioniran Waddinghaminim tečnim francuskim govorom tijekom Eurosonga, ali to nije iznenađenje za tvrdokorne obožavatelje, koji također znaju da ona savršeno govori i talijanski.

image

U predstavi "Lady of the Lake"

ANDY BRADSHAW/AVALON/PROFIMEDIA

U prošlosti je rekla da bi voljela raditi kao prevoditeljica, da nije bila glumica, jednostavno pojasnivši: "Volim jezike". Dok su obožavatelji Eurosonga u Liverpoolu i društveni mediji hvalili Waddingham zbog njezinih neobičnih izraza lica, samouvjerenosti i plesnih pokreta, ona je dokazala da je više nego dostojna svoje uloge domaćina, posebno kao predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva, čiji su građani ozloglašeni zbog nedostatka višejezičnih vještina. Nakon što je gledateljima dala upute na savršenom francuskom, zadirkivala je: "Vidite, neki od nas Britanaca se trude naučiti drugi jezik", na što je publika oduševljeno klicala.

Iako ovo nije prvi voditeljski posao Hannah Waddingham - bila je domaćin prošlomjesečne dodjele nagrada Olivier, pokupivši izvrsne kritike - Eurosong će je bez sumnje dovesti do još veće slave i popularnosti. Više od 160 milijuna gledatelja diljem svijeta pratilo je natjecanje za pjesmu, i iako su neki nastupi bez sumnje već zaboravljeni, Waddingham će vjerojatno ostati prisutna u kolektivnom umu Europe godinama koje dolaze - kao prava ikona Eurovizije.

Linker
26. travanj 2024 03:51