Kronike kaosa

Nema granica: Kćeri i zetu zamalo je dao otkaz preko Twittera

Nova knjiga otkriva da je impulzivni bivši predsjednik zamalo dao otkaz svojoj kćeri i to putem društvenih mreža.

I nakon što više nije predsjednik SAD-a Donald Trump ne prestaje začuđivati, tako se sada, uoči izlaska nove knjige o njemu, saznalo da je zamalo otpustio svoju kći Ivanku Trump i njenog supruga Jareda Kushnera - i to putem Twittera. Tvrdi to autorica nove knjige o Trumpu Maggie Haberman, reporterka New York Timesa.

Trump je navodno potegnuo pitanje otkaza Ivanki i Kushneru dok su oboje bili na poziciji seniorskih savjetnika Bijele kuće. Dogodilo se to na sastanku s tadašnjim šefom osoblja Johnom Kelleyem i tadašnjim savjetnikom Bijele kuće Donom McGahnom, prenosi CNN.

image

Donald Trump zamalo je otpustio svoju kći Ivanku

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

U jednom trenutku zamalo je napisao tvit da njegova kćer i zet uskoro napuštaju Bijelu kuću, ali zaustavio ga je Kelly, koji mu je savjetovao da prvo s njima razgovara licem u lice.

Trump nikad nije obavio taj razgovor - što je jedan od brojnih primjera kako je izbjegavao bilo kakve međuljudske sukobe. Tako su Ivanka Trump i njen suprug Kushner ostali na svojim pozicijama sve do kraja Trumpova mandata. Međutim, kako tvrdi autorica knjige, Trump je često umanjivao Kushnerov značaj, ismijavajući ga.

image

Jared Kushner i Ivanka Trump

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

"Zvuči kao dijete", kazao je Trump nakon što je Kushner održao javni govor 2017., poslije svjedočenja u Kongresu.

Puni naziv nove knjige je "Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America", a autorica je opisuje kao kronike kaosa Trumpa u Bijeloj kući. U knjizi će izaći novi detalji o tome kako se Trump odupro Trump se odupirao osuđivanju bijelih supremacista i zanemario je zdravlje sutkinje Ruth Bader Ginsburg prije nego što je njezinu smrt 2020. iskoristio za odabir trećeg suca na Vrhovnom sudu.

Linker
18. travanj 2024 20:09