Saša Lozar, Severina s majkom Anom i Marijana Mikulić

 VANESA PANDžIć/CROPIX, MATEA SMOLčIć SENčAR, BILJANA BLIVAJS/CROPIX
Božić je sve bliže

Neki vole blagdanski kič, neki minimalizam: Pogledajte kako su poznati Hrvati uredili domove

U Severininom domu prevladavaju bijeli tonovi i zanimljivi božićni ukrasi, u stanu Saše Lozara prevladava zlatna boja, a Pamela Ramljak božićnu je jelku ukrasila srebrnim i bijelim detaljima.

U Severininom domu prevladavaju bijeli tonovi i zanimljivi božićni ukrasi, u stanu Saše Lozara prevladava zlatna boja, a Pamela Ramljak božićnu je jelku ukrasila srebrnim i bijelim detaljima.

Tradicionalno kićenje bora kod nekih počinje tek na Badnjak, no sve je više onih koji svoje domove božićnim ukrasima urede puno ranije, već početkom prosinca. Jer, ljepota blagdana je, kažu mnogi, u tome da svemu što nas veseli u najljepšem dijelu godine, produžimo trajanje, dijeleći radost s najbližima. A i domaće zvijezde vole blagdanski ugođaj u svojim domovima.

Severina koja je za naslovnicu Glorije otvorila vrata svog doma i u svom blagdanskom videu kojeg je podijelila na društvenim mrežama, pokazala što joj je najvažnija poruka Božića: grli najvažniju ženu u svom životu, mamu Anu Vučković. U pozadini se, na visokoj komodi, nazire elegantan aranžman od grana jelki, svijeće u zlatnoj i bijeloj boji, mali Djed Mraz i dražesni, stilizirani ukras u obliku soba. Na samom kraju videa, na trenutak se vidi Severinin bor koji je ukrašen s bijelim i srebrnim ukrasima.

"Okitim sve što se da (smijeh). Ukrasi su prethodnih godina bili pretežno dječji s obaveznim Disneyjevim vlakićem, ali on je sada pripao Adrianu, sinčiću moje nećakinje Mije, s kojom oduvijek imam poseban odnos. Otkad imamo Adriana, ponovno uživamo u maloj smišnoj djeci, a Aleks je preponosan što je ujak i više ga "dječje stvari" ne zanimaju. Tako da smo ove godine kitili po mom izboru, a Aleks kaže da mu se sviđa", rekla je Severina u velikom intervju za Gloriju.

image

Severina je za Gloriju otkrila kako već 20 godina u svom domu okuplja obitelj i drage ljude za Badnjak gdje uživaju u ukrašavanju

MATEA SMOLčIć SENčAR

Marko Grubnić na društvenim mrežama je otkrio kako je ove godine izabrao kraljevski zlatnu kao glavnu boju za uređenje svog doma. Zlatna svjetluca s kuglica kojima je ukrašena do stropa visoka jelka, a lampice su raspoređene u gustim granama drvca. I božićna zvijezda na vrhu također je u boji starog zlata. Na podu, uokolo drvca, rasporedio je krupne, uočljive zlatne kugle.

Svojim pratiteljima je i pjevačica Pamela Ramljak otkrila kako je već početkom prosinca okitila svoj dom i kako je spremna za blagdansko razdoblje. Pamela je božićnu jelku ukrasila srebrnim i bijelim ukrasima s nekoliko detalja u zlatnoj boji. Na komodama nedaleko od bora, pjevačica je postavila svjetlucave lampice u obliku anđela raširenih krila te zvijezde. U videu je otkrila kako je pazila na svaki detalj, pa su tu već i kolačići, keksići i prekrasna snježna kugla.

I pjevač i radijski voditelj Saša Lozar ove je godine odlučio raskošnu božićnu jelku okititi zlatnim i bijelim detaljima s nekoliko krupnih kuglica u tradicionalnoj, crvenoj boji. Tu je i duhovit podsjetnik na blagdane – Kevin iz hita "Sam u kući" u krupnom planu na televizoru."Kod koga je još ovako?", pitao je Saša svoje pratitelje.

Zamisao o tome kako treba izgledati blagdanski uređen dom, podijelila je na društvenim mrežama i glumica Marijana Mikulić. Upaljene su svijeće, diskretno svjetlucaju ukrasi u obliku zvijezda, a njezini sinovi Ivan, Andrija i Jakov u "akciji" su izrade kućica od medenjaka. Sve je puno ukrasnih, raznobojnih mrvica i komadića medenjaka, no mama i njezini dečki na kraju su se pohvalili cijelim "selom" prigodno okićenih, medenih kućica uz sjaj svijeća i jednostavan ukras u vazi.

Linker
28. travanj 2024 03:04