ekskluzivno

Naš olimpijac Valent Sinković drugi put postao tata, sinčiću dao Hrvatima omiljeno ime

Kako im se prvi sin Karlo rodio u doba pandemije kada se nije smjelo ući u bolnicu, ovaj put ponosni tata nije želio propustiti dolazak drugog sinčića na svijet pa je uz suprugu Antonelu bio u rađaonici.

Iako nekima sivo i depresivno, ovo zagrebačko jutro za našeg proslavljenog veslača Valenta Sinkovića jedno je od najljepših u životu. Oko sedam sati ujutro postao je tata sinčića Luke koji je na svijet došao u Petrovoj bolnici, a Valent je uz svoju suprugu Antonelu bio prisutan u rađaonici. Za njega je to bilo posebno dojmljivo iskustvo tim više što prije godinu i pol dana, kada se paru rodio prvi sin Karlo, zbog pandemije nije smio ući niti u bolnicu.

Ovom vlasniku dva olimpijska zlata, šest europskih i šest svjetskih zlatnih medalja, stiglo je njegovo drugo najvažnije zlato koje će mu biti poticaj za nove pobjede, ali sa svim rekordima koje je oborio u paru s bratom Martinom Sinkovićem nitko mu ne bi zamjerio da vesla ostavi sa strane i posveti se obitelji. Naime samozatajna braća Hrvatsku su proslavila diljem svijeta kako ozbiljni giganti u veslačkom sportu.

image

Antonela i Valent Sinković 2021. na dodjeli nagrada za najbolje hrvatske sportaše po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora

RONALD GORSIC/CROPIX CROPIX

U proteklih 16 godina njihove uspjehe jedva je moguće i pobrojiti, ali treba podsjetiti da su se braća Sinković u povijest svjetskog veslanja s upisali kao jedini osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih zlata - u dvije različite discipline (dvojcu na pariće i dvojcu bez kormilara), što nikada nikome osim njih dvojice nije uspjelo.

image

Martin i Valent Sinkovic sa suprugama Manuelom i Antonelom

DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

Valent Sinković svoju Antonelu oženio je u studenom 2017. tako da je par ovih dana proslavio i petu godišnjicu braka za koju su dobili najljepši poklon. Ime Luka posljednjih je godina najpopularnije ime za dječake u Hrvata.

"Naš sinčić Karlo je krenuo u jaslice i fenomenalno je dijete, stalno se smije i uglavnom je jako dobro raspoložen. A sad će dobiti i društvo, bolje ne može", kazao je Valent za Gloriju prije dva mjeseca, a nema sumnje da će mali Karlo biti oduševljen kada danas sazna da je dobio brata.

Linker
19. travanj 2024 16:41