ZAIGRALA SE

Naomi ‘popeglala‘ fotku s Oscara, fanovi se čude: ‘Ovo je najgori primjer Photoshopa ikad‘

Na fotografijama s Vanity Fairy Partyja manekenka je smanjila nos, ‘popeglala‘ kožu, posvjetlila ten i potpuno promijenila oblik glave i čeljusti.

Legendarna manekenka Naomi Campbell bila je jedna od brojnih poznatih uzvanica na oskarovskom Vanity Fair Partyju. Ikona 90-ih osigurala je mjesto na vrhu ljestvica najbolje odjevenih zahvaljujući odvažnom odabiru haljine modne kuće Schiaparelli, koja je uključivala grudnjak s košaricama u obliku trodimenzionalnih cvjetova. Ipak, čini se kako Naomi nije bila zadovoljna fotografijama s crvenog tepiha pa ih je odlučila sama "doraditi".

Njezini obožavatelji zaključili su da se Campbell na fotografijama koje je objavila na svom Instagram profilu malo previše zaigrala s Photoshopom. Smanjila je nos, "popeglala" kožu, posvjetlila ten i potpuno promijenila oblik glave i čeljusti.

image
AMY SUSSMAN GETTY IMAGES VIA AFP

"Ovo je najgore fotošopirana fotografija koju sam ikad vidjela", komentirala je jedna od Naominih pratiteljica, a neki su išli toliko daleko da su joj pisali da izbriše fotku. "Izgledaš prekrasno bez Photoshopa, ne trebaju ti filteri i uređivanje slika", poručio je jedan od fanova.

image
MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

"Što se događa sa svijetom ako čak i Naomi misli da joj ovo treba?" glasio je jedan od komentara. Naime, posljednjih dana mnogo se raspravlja o novom TikTok filteru "Bold Glamour", koji je nakon uvođenja brzo postao viralan. Za razliku od drugih filtera koji najčešće sadrže određeni "glitch" i nestaju kad se osoba miče, "Bold Glamour" je zahvaljujući umjetnoj inteligenciji postao mnogo realističniji. Stručnjaci smatraju kako bi takva vrsta filtera mogla prouzročiti ozbiljnu emocionalnu ili psihičku štetu ljudima na društvenim mrežama, posebice mladim korisnicama.

Linker
20. travanj 2024 06:03