kraj karijere

Nakon suza zbog poraza, Ronaldo se obratio fanovima: ‘Ostavio sam sve na terenu‘

Jedan od najboljih nogometaša svijeta nalazi se u nezavidnoj situaciji, više nije u vrhunskoj formi pa je na Svjetskom prvenstvu u Katru više sjedio na klupi nego trčao terenom, njegova reprezentacija ispala je iz kombinacije za naslov Svjetskog prvaka, a u sve se umiješala i njegova Georgina.

Nema sumnje da je Christianu Ronaldu poraz njegove nacionalne vrste od reprezentacije Maroka u četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu u Katru, jako teško pao. Jedan od najboljih nogometaša svijeta nakon šokantnog ispadanja Portugalske reprezentacije prespavao je noć i nešto hladnije glave oglasio se na svom Instagram profilu.

"Osvojiti Svjetsko prvenstvo za Portugal bio je najveći i najambiciozniji san u mojoj karijeri. Srećom, osvojio sam mnogo naslova međunarodnih razmjera, uključujući i nastupe za Portugal, ali postaviti ime naše zemlje na najvišu moguću razinu u svijetu bio je moj najveći san. Borio sam se za to. Jako sam se borio za ovaj san. U pet nastupa koje sam imao na svjetskim prvenstvima tijekom 16 godina, uvijek uz sjajne suigrače i podršku milijuna Portugalaca, dao sam sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobjegao od borbe i nikada nisam odustajao od tog sna. Nažalost, jučer je san završio", stoji među ostalim u objavi slavnog Ronalda koji je na ovom svjetskom prvenstvu imao sporednu ulogu pa je i u utakmicu protiv Maroka ušao tek u drugom poluvremenu.

image

Nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva Ronalda tješe igrači Maroka

MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čak se i šuškalo da je zaprijetio da, ako bude na klupi, iste sekunde napušta reprezentaciju. Zbog toga je portugalskog izbornika Fernanda Santosa napala i Ronaldova nevjenčana supruga Georgina Rodriguez koja je na društvenim mrežama objavila: “Ne treba davati svoj obraz onima koji ga ne zaslužuju. Danas je tvoj prijatelj i trener donio pogrešnu odluku. Onaj prijatelj za kojeg imaš toliko riječi divljenja i poštovanja. Isti onaj koji je, kad te stavio na teren, vidio kako se sve promijenilo, ali bilo je prekasno."

No Ronaldo u cijelu priču unosi pomirljivi ton i nogometnim žargonom rečeno, loptu je spustio na zemlju.

image

Cristiano Ronaldo i utakmicu s Nizozemskom uglavnom je proveo na klupi po odluci izbornika Fernanda Santosa

KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Cristiano Ronaldo u travnju je dobio peto dijete, kćerkicu koju mu je rodila partnerica Georgina

EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘‘Ne isplati se reagirati vruće glave. Samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisanog, puno se nagađalo, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila ni na trenutak. Uvijek sam bio osoba više koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim suigračima i svojoj zemlji. Za sada se nema što više reći. Hvala Portugal, hvala Katar. San je bio lijep dok je trajao. Sada se nadamo da će vrijeme biti dobar savjetnik i omogućiti svakome da donese svoje zaključke‘, napisao je Ronaldo koji je trenutno bez kluba, a kako stvari stoje teško da će imati ponovo priliku s portugalskom reprezentacijom zaigrati na nekom velikom svjetskom natjecanju.

Linker
12. travanj 2024 03:57