Cijena izdaje

Nakon presude koja se čekala, Coleen Rooney zaradit će još nekoliko milijuna funti

Suđenje supruga nogometnih zvijezda, koje su britanski mediji nazvali slučajem desetljeća, ovog je ljeta napokon privedeno kraju, a nekadašnja televizijska voditeljica mogla bi na njemu dodatno podebljati bankovni račun.

Televizijska voditeljica Coleen Rooney, prema pisanju britanskih medija, navodno je sklopila ugovor vrijedan više milijuna funti s Disney Plusom kako bi snimila dokumentarni film o suđenju koji su mediji nazvali "Wagatha Christie", a koje je imalo veliki publicitet u javnosti. Do njega je došlo nakon što su nekad bliske prijateljice - Coleen Rooney i Rebekah Vardy, inače supruge nogometaša Waynea Rooneya i Jamie Wardyja, razišle i međusobno počele optuživati zbog izdaje i klevete.

Podsjetimo, nekoć jedne od najboljih prijateljica najljuće neprijateljice postale su prije tri godine, nakon što je gospođa Rooney izjavila da Jamiejeva supruga tajno medijima dojavljuje informacije o njoj. Javnost je tada doznala i da je Coleen provela pravo istraživanje kako bi dokazala izdaju bivše prijateljice (zbog čega su mediji njihovu svađu i nazvali Wagatha Christie). Naime, Rooneyica je u to vrijeme na svom privatnom Instagram profilu objavljivala lažne "storyje" koje je mogla vidjeti samo Rebekah, a veliki dio tog sadržaja završio je u tabloidu The Sun.

Kronologiju slučaja Wagathe Christie možete pročitati ovdje.

image

Rebekah Vardy opovrgnula je navode da teško izlazi na kraj s financijama od gubitka presude protiv Coleen

GEORGE CRACKNELL WRIGHT/LNP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Unatoč tome što je sudac naveo konkretne dokaze da je Vardy izvor curenja informacija, majka petero djece je to oštro demantirala. Ipak, u petak 29. srpnja, Rooney je dobila sud za klevetu protiv Vardy. Samo mjesec dana kasnije, Rooney je potpisala ugovor s poznatom streaming platformom kako bi snimila dokumentarni film o ovom slučaju o kojemu je cijelo vrijeme šutjela.

"Ovo je vrlo važno za Coleen u svakom smislu. Od prve osuđujuće objave na društvenim mrežama koju je objavila Rebekah, ona je uporno šutjela. Važno je čuti njenu stranu priče u slučaju Wagathe Christie", rekao je izvor za The Sun.

Nekoliko dana nakon presude, Vardy se osvrnula na presudu u svom prvom televizijskom intervjuu i odbacila glasine da se bori s plaćanjem odštete nakon što je izgubila slučaj. Upitana kako se nosi s financijama, inzistirala je da je to uopće ne brine. U istom intervjuu, osvrnula se na tvrdnje da su se Rooneyjevi odvjetnici pokušali nagoditi izvan suda. Iznoseći svoje viđenje, rekla je voditelju: "Za mene to uopće nije tako", rekla je.

Linker
14. travanj 2024 03:57