Ništa od Europe

Nakon dijagnoze: Justin Bieber ponovno otkazao turneju, još nema objašnjenja

Nisu navedeni nikakvi mogući novi datumi, a najavljen je i povrat novca za kupljene ulaznice, pa nema šanse da će obožavatelji uskoro dočekati svog miljenika.

Pjevač Justin Bieber službeno je otkazao preostale nastupe na svjetskoj turneji Justice, a odgoda je uslijedila nakon što je priznao zdravstvene teškoće. Prema Bieberovoj web stranici, otkazani su svi nastupi koje je trebao održati u SAD-u, Irskoj, Francuskoj, Poljskoj, Australiji, Danskoj i Češkoj, kao i u Tajlandu, objavio je organizator nastupa Live Nation Tero. Nisu navedeni nikakvi mogući novi datumi.

Zdravlje je prioritet

Justin Bieber upravo je danas proslavio 29. rođendan. Dijelove turneje već je pomicao nekoliko puta, a prošlog je ljeta rekao obožavateljima da ima paralizu lica, kao posljedicu Ramsay Huntovog sindroma (RHS) koji su mu tada dijagnosticirali. U rujnu prošle godine ustvrdio je da mu je „zdravlje prioritet".

image

Ovakve prizore obožavatelji neće gledati

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image
THEBIGSHOTAPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na službenoj stranici turneje na Twitteru objavljeno je kako će oni koji su kupili karte moći zatražiti povrat novca, dakle, nema nikakve šanse da bi se Justin mogao ukazati pred obožavateljima u SAD-u, Australiji, Aziji i Europi, koja je bila prva na redu za ostatak koncerata. Nastavak turneje trebao je krenuti 4. ožujka iz Manchestera.

Dobra zarada

Ranije su se neki fanovi žalili kako nisu dobili povrat novca za odgođene nastupe na turneji koja je navodno do sada zaradila 55 milijuna dolara, piše BBC. Nakon prethodnih koncerata u Europi kanadska je glazbena zvijezda izjavila da su ga „stvarno izmorili” te da mu je potrebno više vremena za „odmor i oporavak”. Bieber je i ranije imao teškoća sa zdravljem – 2019. uzeo je stanku od glazbe kako bi se fokusirao na svoje mentalno zdravlje. Sada još nema službenih objašnjenja za nova otkazivanja koncerata.

image

Justin Bieber u rujnu je objavio je da zbog rijetkog sindroma trpi djelomičnu paralizu lica

INSTAGRAM/PLANET/PROFIMEDIA

Ramsay Huntov sindrom neurološki je poremećaj do kojeg može doći ako živac u uhu napadne virus varicella zoster, isti koji izaziva vodene kozice i herpes zoster. Simptomi mogu biti blagi, ali može doći i do privremenog gubitka sluha ili do paralize lica, kao kod Justina. Liječi se antivirusnim lijekovima i kortikosteroidima te se većina oboljelih barem djelomično oporavi.

Linker
19. travanj 2024 16:51