Justin Mandel / National Geographic
Vraća se!

Nakon Anthonyja Bourdaina još je jedan slavni chef predstavio naše veliko kulinarsko bogatstvo

Kuhar i pustolov Gordon Ramsay u trećoj će sezoni emisije 'Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje' na National Geographicu predstaviti i Hrvatsku.

Gordon Ramsay vezuje čizme, grabi noževe, veže se i opet kreće na put u drugoj sezoni Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje, s premijerom 13. rujna na National Geographicu. Chef s više Michelinovih zvjezdica i Ironman atleta nastavlja s pustolovinama širom globusa u nepopustljivoj potjeri za kulinarskim nadahnućem. Serija će se emitirati po cijelom svijetu, u 172 zemlje, na 43 jezika. Druga sezona prati Ramsaya dok se zapliće u još zabavnije avanture, istražujući svjetske kulture kroz hranu.

Ramsay riskira život i baca se naglavce u najodvažnije pothvate samo da dosegne jestivo savršenstvo.

Ramsay se gosti putem kroz Tasmaniju, Južnu Afrika, Indoneziju, Louisianu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, i odvažuje se skrenuti s utabanog puta kako bi istražio svjetske kuhinje. Putuje daleko u neistraženu prirodu svakog mjesta koje posjećuje, vere se po planinama, bori s valovima od tri metra, prkosi ledenim temperaturama i probija kroz divljinu kako bi prikupio neke od najfinijih sastojaka na svijetu.

West Sumatra, Indonesia - Gordon Ramsay on a culinary adventure in West Sumatra, Indonesia. (National Geographic/Justin Mandel)
Justin Mandel / National Geographic/Justin Mandel
Gordon Ramsay u Zapadnoj Sumatri u Indoneziji

Od plivanja u vodama što vrve velikim bijelim psinama do sudjelovanja u tradicionalnoj utrci bikova, Ramsay riskira život i baca se naglavce u najodvažnije pothvate samo da dosegne jestivo savršenstvo.

Brojne kulinarske i druge pustolovine

Pod vodstvom lokalnih eksperata i kuharskih legendi koje sreće putem, Ramsay uživa u kulinarskim običajima i uči o slasnim delikatesama i novim okusima jedinstvenima za svaku regiju. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje okuša i osoba koju sretne, nadahnut će ga da stvori recept od nule, s nakanom da ocrta srce te kulture. U zaključku svake epizode Ramsay si postavlja izazov da u velikom finalu u kuhinji, zajedno s lokalnom legendom kuharstva uza sebe, pripremi obrok za mještane koje je sreo tijekom putovanja.

Forestier Peninsula, Tasmania - L to R: Gordon Ramsay and local fisherman, Shane Wilson, head out to dive for crayfish. (National Geographic/Justin Mandel)
Justin Mandel / National Geographic
Gordon s lokalnim ribarom u Tasmaniji

Neke od pustolovina - kulinarskih i drugih - koje Ramsay doživljava u ovoj sezoni su:

  • riskira život i ozljede priključujući se tradicionalnoj utrci bikova u zabačenom rižištu negdje na Zapadnoj Sumatri;

  • prkosi olujnim vodama Tasmanije da bi roneći među hridima samo s maskom i cjevčicom tražio divovske bodljaste jastoge;

  • skače iz helikoptera u visoke valove da ubere dagnje duž obale Južne Afrike;

  • u Indoneziji istražuje splet špilja prepunih šišmiša tražeći divovske kozice;

  • natjerava terenac kroz pogibeljno blatnjave sporedne ceste u Louisiani da dobavi
    svježe zelenje i nalovi naramak žaba rikača i slatkovodnih rakova;

  • zaranja u ledene vode norveških fjordova gdje otkriva darežljivo obilje sastojaka;

  • bije bitku s jakim valovima da lovi ribu koristeći tradicionalne tehnike Južne Indije
    - tj. 90 kilograma tešku mrežu na otvorenom moru.

Louisiana - Gordon Ramsay of National Geographic's GORDON RAMSAY: UNCHARTED. (Credit: National Geographic/Justin Mandel)
Justin Mandel / National Geographic
Druga sezona 'Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje' počinje 13. rujna

Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje proizveo je Studio Ramsay za National Geographic.

Pročitajte i:

Slavni chef razbijesnio seljane: 'Ovo privilegirano smeće ne brine nimalo za ljude koji ovdje žive'

Kći popularnog chefa pokazala novog dečka: Reakcija šokiranog tate sve je ostavila bez teksta

Nove muke slavnog kuhara u karanteni: 'Živim noćnu moru i svaki dan završim u suzama'

Ponosni otac ne prestaje se diviti svom novorođenom sinu: Već ga je u bolnici posjetio fotograf

Linker
28. studeni 2022 04:13