Tužna vijest

Najteži dani za slavnog glumca, najdraža osoba preminula je tjedan dana prije rođendana

Majka glazbenika i dvojice glumaca imala je iznimno bogatu karijeru, glumila je u mnogim zapaženim serijama i filmovima.

Glumac Sean Penn i njegova obitelj proživljavaju najteže dane, njegova majka Eileen Ryan preminula je nekoliko dana prije svog 95. rođendana, objavio je to sam glumac putem svog suradnika za odnose s javnošću. U službenoj objavi, koju su prenijeli američki mediji, Penn je odao počast svojoj majci, također glumici s dugom i plodnom karijerom. Eileen je preminula u nedjelju 9. listopada u svome domu, tjedan dana prije svog 95. rođendana koji bi bio 16. listopada. Detalji o uzroku smrti za sada nisu objavljeni.

image

Sean Penn s bivšom suprugom Robin Wright Penn i majkom Eileen, na dodjeli Oscara 2004.

JEFF HAYNES/AFP/PROFIMEDIA

Ryan je bila matrijarh prave holivudske obitelji, među čijim članovima je i njen sin Sean Penn. Glumila je u više od 60 televizijskih serija, karijera joj je trajala više desetljeća, a uživala je u ulogama u žanrovima horora/SF komedija poput "Pauci napadaju" iz 2002. ili "Gozba" iz 2005. Glumila je i u hvaljenim filmovima "Magnolia" iz 1999. ili "Ja sam Sam" iz 2001.

U svojoj televizijskoj karijeri ima uloge u vrlo popularnim serijama od "Zone sumraka" iz 60-ih, do "Hitne službe",“Ally McBeal” i “NYPD Blue”.

image

Pokojni supružnici Leo Penn i Eileen Ryan

MEDIA PUNCH/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Rođena kao Eileen Annucci, upoznala je svog supruga, pokojnog redatelja Lea Penna, 1957. kada su imali probe za "The Iceman Cometh", u new Yorku. Tjedan dana nakon upoznavanja par je započeo zajednički život, a vjenčali su se nekoliko mjeseci kasnije, piše u objavi. Brak im je trajao 41 godina, sve do smrti Lea Penna 1998.

Osim slavnog sina Seana Penna, par je imao još dva sina, Michaela Penna, pjevača koji je kasnih osamdesetih imao hit singl “No Myth” i pokojnog glumca Chrisa Penna, koji je glumio u kultnim filmovima poput “Reservoir Dogs” i "Prava romansa", preminuo je 2006. u dobi od 40 godina.

image

Sean Penn, Eileen Ryan Penn, Chris Penn i Michael Penn, snimljeni 2006.

NANCY OSTERTAG/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Linker
23. travanj 2024 21:23