VALERIE MACON AFP
Holivudski miljenik

Modna ikona novog doba: Mladi glumac na dodjelu Oscara došao s roditeljima

Irski glumac, pomalo i nesvjesan velikog uspjeha koji mu se dogodio u samo nekoliko godina karijere, na dodjelu je došao u zanimljivom izdanju i tako se upisao na listu bolje odjevenih muškaraca.

Irski glumac, pomalo i nesvjesan velikog uspjeha koji mu se dogodio u samo nekoliko godina karijere, na dodjelu je došao u zanimljivom izdanju i tako se upisao na listu bolje odjevenih muškaraca.

Od BAFTA-e, Zlatnih Globusa pa do dodjele Oscara, 27-godišnji glumac Paul Mescal iza sebe ima godinu za pamćenje. Iako mu je promaknula nagrada u kategoriji za najboljeg glumca, njegovo vrijeme tek dolazi. Paul je u samo nekoliko godina došao do vrha holivudske glumačke elite, a sve je krenulo s ulogom u seriji "Normalni ljudi" iz 2020. godine. Nominaciju za Oscara zaradio je s ulogom u drami "Aftersun" za koju je pokupio simpatije kritike i javnosti. A osim glumačkim ulogama, Mescal je jedan od miljenika publike koji se izdvaja jedinstvenim modnim stilom koji iskače iz okvira uobičajene muške mode, pa ga nazivaju i Harryjem Stylesom glumačke industrije.

Na dodjeli Oscara donio je razigranu dozu retro stila, s Guccijevim odijelom koje se sastoji od bijelog sakoa, trapez hlača i ukrasne crvene ruže. Njegovom sanjivom i zavodničkom looku pridonosi frizura omiljena kod generacije Z, kojoj je vjeran posljednjih mjeseci. Iako sitni, detalji čine veliku razliku, što zna i irski glumac čiji je stil pravo osvježenje na glamuroznom tepihu koji je inače obilježen ziheraškim muškim modnim kombinacijama.

image

Paul Mescal u Gucci odijelu

ANGELA WEISS AFP

Irski glumac na dodjelu je stigao u društvu roditelja s kojima je veoma povezan. Njegova majka Dearbhla, inače policajka, bori se sa zloćudnom bolesti, a sjedila je pored njega kao i otac Paul koji je po zanimanju školski učitelj. Roditelji su bili uz njega i na dodjeli nagrada BAFTA.

"Sve je ovo jako emotivno za sve nas, osobito za moju obitelj. Mislim da nitko ovo nije očekivao, barem ja nisam. Uvijek sam bio voljan naporno raditi, no kada su nominacije izašle, imao sam osjećaj kao da je sve nekako apsurdno. U mom domu su stvari trenutno teške pa je sve ovo došlo kao potreban predah za sve nas", rekao je glumac za medije. U razgovoru za Variety na tepihu dodjele Oscara, njegova majka kazala je kako je uvijek znala da će Paul jednog dana biti nominiran za Oscara.

image
AMY SUSSMAN GETTY IMAGES VIA AFP

"Ovo je jednostavno nevjerojatan, potpuno nevjerojatan trenutak, i stvaran je", kratko je rekla uzbuđena majka. Samozatajan glumac došao je u glumački svijet s diplomom iz glume s prestižnog irskog sveučilišta "Trinity College Dublin". Glumac je do nedavno bio u vezi s Phoebe Bridgers, no po posljednjim nagađanjima, čini se da je trenutno s glumicom i kolegicom iz serije "Normalni ljudi", Daisy Edgar-Jones, s kojom je podijelio i selfie s dodjele.

Linker
29. travanj 2024 01:07