Ponovno snima

Mirovina na čekanju: Clint Eastwood nastavlja snimati i u 94. godini života

Sredinom lipnja počinje s radom na sudskoj drami "Juror No. 2", a kako će krajem svibnja napuniti 93 godine, u novom projektu će "samo" režirati, glumu prepušta drugima.

Holivudska legenda Clint Eastwood ne miri se s mirovinom ni u poznim godinama. Dosljedan izjavi kako će ga "sa seta iznijeti samo s nogama prema naprijed", sredinom lipnja ove godine režirat će novi film, sudsku dramu "Juror No. 2". Činjenica da ovaj put "samo" režira, svojevrsni je ustupak studiju Warner Bros s kojim surađuje već desetljećima: zbog mlakog odaziva publike i kritičara na njegov posljednji film "Cry Macho" u kojem tumači glavnu ulogu i režira, ovaj put je morao usmjeriti energiju na kreiranje filma i odustati od glume. Osim toga, 31. svibnja napunit će 93 godine stoga mu je novi projekt svojevrsni rođendanski dar.

Vjeruje se da je filmski čarobnjak koji potpisuje filmove poput "Nepomirljivih", "Mostova okruga Madison", "Zastava naših očeva", "Million Dollar Baby", "Američkog snajpera", "Mule" te "Grand Torina" - najstariji aktivni redatelj na svijetu. Međutim njegov kolega, Frederick Wiseman, filmski redatelj, dokumentarist te kazališni režiser stariji je od Eastwooda šest mjeseci. Ni taj ne pomišlja na mirovinu stoga "prljavi Harry" ostaje jedan od najstarijih aktivnih filmaša na svijetu, ali ne i broj jedan.

image

Sin Clinta Eastwooda, Scott Eastwood, u kostimu svog oca iz filma "Dobar, loš, zao"

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
image

Clint Eastwood ni u 94. godini ne misli stati

Ne da se ni 94-godišnji James Ivory: početkom lipnja, baš kada će Clint Eastwood započeti s radom na filmu "Juror No. 2", proslavit će 95. rođendan. Ni u njegovom rječniku ne postoji riječ mirovina: najstariji dobitnik Oscara i nagrade BAFTA-a (u dobi od 89 godina), posvetio se dokumentarcima. Njegovo je posljednje ostvarenje "A Cooler Climate" prikazan na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Rimu. Koliko je poznato, i on još radi.

image

Sa kćeri Alison Eastwood na snimanju filma ‘Mula‘

WARNER BROS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Svjestan kako vremešna konkurencija nema namjeru stari, Clint Eastwood je mjesecima tražio pogodne glumce za intrigantnu sudsku dramu o ubojstvu porotnika tijekom suđenja, piše Variety. Glavne uloge povjerio je britanskom glumcu Nicholasu Houltu, iza kojeg su filmovi "X-Men", "Mad Max:Fury Road" te Australki Toni Collette koja se proslavila filmom "Muriel se udaje". Prema saznanjima The Hollywood Reportera, razgovarao je s njima o filmu tjednima prije nego im je dao "blagoslov" jer želi da sve ispadne savršeno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na izazov Clinta Eastwooda odgovoriti Frederick Wiseman i James Ivory...

Linker
17. travanj 2024 22:55