Tom Sizemore

 SHUTTERSTOCK
U 62. godini

Mirno i u snu: Preminuo je Tom Sizemore

Tužne vijesti je potvrdio njegov agent Charles Lago.

Tužne vijesti je potvrdio njegov agent Charles Lago.

Glumac Tom Sizemore kojeg pamtimo po ulozi u filmu "Spašavanje vojnika Ryana" preminuo je u snu u bolnici u Kaliforniji, potvrdio je njegov agent. Sizemore je sredinom veljače hospitaliziran zbog puknuća aneurizma dok je bio u svom domu. Na jedinici intenzivne njege liječnici su se borili za njegov život, no glumac je u noći na subotu preminuo, u 62-godini života.

Koliko je teško njegovo zdravstveno stanje, saznalo se početkom tjedna, kada je njegova obitelj doznala da su šanse za preživljavanjem male, a liječnici su im savjetovali gašenje aparata koji su ga održavali na životu. Posljednje trenutke s njim su provela njegova dva sina i brat Paul Sizemore, koji je dao kratko priopćenje za medije.

image


Bivša supruga Heidi Fleiss i Tom Sizemore

BEI/SHUTTERSTOCK BEI/SHUTTERSTOCK

"Duboko sam ožalošćen zbog gubitka mojega velikoga brata Toma. Bio je veći od života. Utjecao je na mene više nego itko koga poznajem. Bio je talentiran, pun ljubavi, beskrajno nas je zabavljao svojom duhovitošću i sposobnošću pripovijedanja. Shrvan sam što je otišao i zauvijek će mi nedostajati", rekao je Paul.

image

Tom Sizemore

BEI/SHUTTERSTOCK BEI/SHUTTERSTOCK

Tom Sizemore rođen je u Detroitu, a Hollywood ga je najčešće angažirao za uloge grubijana - osim uloge Mikea Horvatha u filmu "Spašavanje vojnika Ryana", gledali smo ga i u ”Padu crnog jastreba”, "Vrućini", "Rođenim ubojicama" i brojnim drugim filmovima. Prvu ulogu ostvario je krajem osamdesetih, dok je globalnu slavu stekao u devedesetim godinama. No i privatni život bio je zanimacija medija i javnosti: razveden je i otac dva sina, no zbog obiteljskog nasilja, vožnje pod utjecajem alkohola i posjedovanja droga bio je uhićen, a borio se i s ovisnošću. Postao je otac 2005. godine, a u isto vrijeme njegova karijera je krenula silaznom putanjom pa se posljednjih godina nije pojavljivao u javnosti.

Linker
26. travanj 2024 01:21