Mladoliki izgled

Mirna Zidarić o botoksu i filerima: ‘Ostanem u nevjerici kada vidim nova lica starih poznanica‘

Ugledna novinarka pronašla je snimku sebe od prije trinaest godina, a kolege su joj udijelili komplimente koliko se malo promijenila iako nikada nije koristila usluge estetskih kirurga. S Mirnom Zidarić razgovarali smo o današnjim standardima ljepote.

Sportska urednica i novinarka Mirna Zidarić, uoči nedavne utakmice između Dinama i Hajduka, zavirila je s kolegom Danijelom Križem u HRT-ovu arhivu kako bi pripremila prilog o srazu naša dva najbolja nogometna kluba, gdje su pronašli video zapis Dnevnika iz 2010. kada su ta dva kluba zadnji put igrala za titulu prvaka Hrvatske. Taj svakodnevni radni zadatak donio je zanimljivo Mirnino razmišljanje, ali ne o nogometu već o estetskim zahvatima.

‘‘Kada me kolega Križ vidio na toj snimci staroj 13 godina, rekao mi je - ‘Pa ti se uopće nisi promijenila!‘ I to mi je dalo razmišljati o novim estetskim trendovima koji me prilično začuđuju. Naime, naravno da sam se promijenila jer godine čine svoje, no i sama sam se iznenadila da promjena nije tolika. Čak sam i onda nosila bijelu majicu i crni sako što smatram dobitnom sportskom kombinacijom‘‘, kazala je Mirna Zidarić koja je o svojim razmišljanjima objavila i post na Instagramu. Naime, u posljednje vrijeme iskreno je začuđena koliko mladih, lijepih cura poseže za zahvatima koji im nepotrebno mijenjaju izraz lica i fizionomiju. Samo zato što su botoks i fileri postali trend.

‘‘Nekada iskreno ostanem u nevjerici kada vidim nova lica starih poznanica. A još više me čude mlade, prirodno lijepe djevojke koje čak na svojim društvenim mrežama reklamiraju tako drastične i za njihovu dob neprimjerene zahvate. Znam da to što sam napisala nije popularno i u trendu, i da mi neće privući veliku sljedbu i puno lajkova, ali zaista mislim da zahvati koji mijenjaju lice, ne rješavaju problem. Problemi su puno puta odraz osobnog nezadovoljstva, a ne nužno izgleda u koji treba intervenirati. Bilo bi bolje da mladi troše novac i vrijeme na obrazovanje, vlastiti intelekt, sportske aktivnosti i zdrav život. Jer ako si s 25 godina počinju ubrizgavati botoks i filere, kako će izgledati s pedeset.‘‘

Mirna nam je otkrila da joj naravno, nikada nije palo ni na pamet da na svom licu nešto mijenja. Redovito vježba jogu za lice i tijelo, čak ne odlazi na kozmetičke tretmane, a zdrav i ispunjen život imperativ je za dobar izgled.

‘‘Uvijek sam se primjerice, divila kolegici Mirjani Rakić, inteligentnoj ženi, velikoj profesionalki koja je svoj izgled i godine uvijek nosila sa stilom. Po meni žene poput nje trebale biti uzor mladima. No znam da su takvi zahvati sada moda i nikom ne želim suditi, samo mislim da bi se mladi trebali više baviti osobnim razvojem i obrazovanjem, a ne primarno izgledom. Koji im je uz zahvate rijetko kada bolji od onoga što im je dala priroda.‘‘

Linker
22. travanj 2024 14:27