Mel C zalaže se za ista prava za sve.

 BRETT D. COVE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Predomislila se

Mel C u zadnji čas otkazala novogodišnji koncert u Poljskoj zbog prava LGBTQ+ zajednica

Već dugo podržava LGBTQ+ zajednice diljem svijeta pa odbija pjevati u zemlji u kojoj su njihova prava narušena.

Već dugo podržava LGBTQ+ zajednice diljem svijeta pa odbija pjevati u zemlji u kojoj su njihova prava narušena.

Bivša članica grupe Spice Girls, Mel C, odustala je od otprije zakazanog novogodišnjeg nastupa na poljskoj državnoj televiziji. Predomislila se zbog "sukoba s njezinim osobnim stavovima". Engleska glazbenica čije je pravo ime Melanie Jayne Chisholm, razočarana je, kako kaže, zbog "pitanja koja nisu u skladu sa zajednicama koje podržava".

Nekadašnja Sporty Spice već dugo podržava članove LGBTQ+ zajednice diljem svijeta, no Poljska zaostaje za ostatkom EU kada su u pitanju jednaka prava za sve građane. Taj detalj uočila je Mel C i u posljednji tren donijela odluku koja je postala viralna na društvenim mrežama.

"Zbog pitanja na koja mi je nedavno skrenuta pozornost, a koja se ne podudaraju s interesom zajednica koje podržavam, bojim se da neću moći nastupati u Poljskoj kako je planirano u novogodišnjoj noći. Nadam se da ću se tamo vrlo brzo vratiti. Želim svima prekrasan Božić i sretnu 2023. godinu," izjavila je pjevačica.

Stvar je u tome da istospolni brakovi nisu priznati u toj europskoj zemlji, dok su na nekim područjima Poljske zabranjena i LGBTQ+ okupljanja. Njezina odluka naišla je na odobravanje fanova. Mnogi su joj poručili da joj čestitaju i skidaju kapu. Ona će, pak, dok se ne poradi na jednakim pravima za sve građane te europske zemlje, nastupati drugdje.

Linker
28. travanj 2024 03:05