Posljednja želja

Massimo se vraća na rodnu grudu: Ispratiti ćemo ga na vječno počivalište pored Zadra

Glazbenik koji nas je iznenada napustio u 61. godini biti će sahranjen u selu njegova oca.

Hrvatska, ali i cijela regija, oplakuje iznenadnu smrt mnogima omiljenog pjevača Massima Savića. Rijetki su uopće znali da boluje od karcinoma pluća, a prije samo mjesec dana je napunio zagrebačku Arenu. Publika nije ni slutila da je teško bolestan i da je tada pjevao s drenom u plućima.

Komemoracija za Massima održat će se u petak, 30. prosinca, u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, a naš veliki glazbenik biti će sahranjen u Zadru, no datum sahrane još poznat, ali zna se da je Massimova želja bila da bude kremiran, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je rođen u Puli, mnogi su se začudili na vijest da će njegovo posljednje počivalište biti u Zadru i zapitali zašto. Malo je, međutim, poznato da Massimov otac Sergio vuče korijene iz zadarskog zaleđa, točnije iz Banjevaca u blizini Vranskog jezera. K tome, i supruga Eni, rođena Kondić, rodom je Zadranka, a u tom su gradu provodili i brojna ljeta.

image

Massimo je sanjao da će se jednog dana vratiti u Zadar odakle su porijeklom njegovi djed i otac, ali i supruga

MARKO TODOROV/CROPIX

Massimo je nerijetko zadarskim medijima govorio kako mu je san da zlatne godine proživi u Zadru. Svojevremeno se tako u razgovoru za Antenu Zadar pohvalio kako su Banjevci odakle potječe, selo s najviše doktora na svijetu s obzirom na broj stanovnika. Selo u sklopu Općine Stankovci, a po zadnjem popisu iz 2021. godine imali su 401 stanovnika.

"Svake godine sam pozvan tamo na feštu svetog Ivana, ali nikako da stignem... Moram otići i vidjeti di mi je dida Bartul živio... Znao sam imati vrlo teških problema s glasom i općenito sa zdravljem, ali kad dođem u Zadru sve prođe", kazao je Massimo o gradu u kojem je očito uživao. Na žalost, nije stigao uživati u mirovini u Zadru.


Čitajte i:

Najteži zadatak: Otkrijte nam koja vam je omiljena pjesma Massima Savića

Nitko nije ostao ravnodušan: Zvijezde kao Massimo rijetko se rađaju

Uz njih smo plesali, slavili, plakali: bezvremenski hitovi po kojima ćemo pamtiti Massima

Massimo o djetinjstvu: Oca je izgubio sa samo šest godina, ali nije dopustio da ga to odredi

Massimo o ženi svog života: ‘Kad sam je prvi put ugledao pomislio sam da je izvan moje lige!‘

Linker
13. travanj 2024 20:33