Mariji Šarapovoj ne nedostaju natjecanja

 ANDREJA CENCIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK ANDREJA CENCIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Posvećena obitelji

Marija Šarapova progovorila o životu bez tenisa: ‘US Open pratim iz gledališta, kao autsajderica‘

Progovorila je i o jednogodišnjem sinu Theodoreu kojeg je dobila sa zaručnikom Alexanderom Gilkesom, britanskim financijašem i prijateljem princa Williama.

Progovorila je i o jednogodišnjem sinu Theodoreu kojeg je dobila sa zaručnikom Alexanderom Gilkesom, britanskim financijašem i prijateljem princa Williama.

Bivša šampionka Marija Šarapova već godinu dana uspješno balansira u najzahtjevnijem sportu na svijetu, majčinstvu. Otkako je u srpnju prošle godine postala mama malenog Theodorea, s mališanom igra "igru" poznatu svim roditeljima: hranjenje bebe žlicu po žlicu, igranje, presvlačenje, maženje, kupanje, uspavljivanje… U ekskluzivnom razgovoru za magazin People, nekad najbolja igračica svijeta koja je 2006. osvojila US Open (počeo je u ponedjeljak i trajat će do 10. rujna), priznala je da joj profesionalni tenis ne nedostaje. Dakako, još uvijek voli bijeli sport ali iz perspektive gledateljice.

"Sviđa mi se imati perspektivu autsajdera. Volim gledati kako se razvijaju nove generacije i sport općenito. Zapravo, mislim da je US Open jedini teniski događaj koji sam pratila s tribina otkako sam otišla u mirovinu. U gledalištu vlada stvarno posebna energija", kaže 35-godišnja Ruskinja s američkom adresom. Otkako je u veljači 2020. objavila da odlazi u mirovinu, živi vrlo povučeno u Los Angelesu. Njen je zaručnik Alexander Gilkes (44), britanski poduzetnik i prijatelj princa Williama iz studentskih dana na Eton Collegeu. Bio je suosnivač online aukcijske platforme Paddle 8, a sada je suosnivač venture studija Squared Circles i bavi se financijama.

Postali su par prije pet godina, potom su u prosincu 2020. objavili zaruke, a u srpnju prošle godine postali su roditelji. "Vrlo sam zadovoljna gdje se nalazim u ovoj fazi života. Cijenim ono što me sport naučio i kamo me odveo, ali sada se definitivno volim vidjeti izvan terena", kaže prva Ruskinja koja je 2004. osvojila Grand Slam turnir, Wimbledon. Dvaput je dizala pobjednički pehar na Roland Garrosu, jedanput na Australian Openu te jednom na US Openu. Magazin Forbes lani je procijenio kako je "teška" oko 220 milijuna dolara. Zaradila ih je tijekom 19 -godišnje profesionalne karijere, zahvaljujući nagradama na turnirima i vrlo unosnim sponzorskim ugovorima. Sada je ambasadorica vode Evian i u sklopu velike teniske smotre u New Yorku bit će "kapetanica" plutajućeg teniskog terena Evian koji će ploviti rijekom Hudson tijekom muškog finala, 10. rujna. Ljubitelji tenisa moći će gledati finale s broda i osvojiti priliku odmjeriti snagu na terenu sa Šarapovom.

"Naučite toliko lekcija u profesionalnom tenisu, a jedna od najvećih je kako se nositi sa sobom kada pobjeđujete i kad gubite. Ima toliko stvari koje ne možete kontrolirati i to je u redu. Treba to prihvatiti, što je za mene uvijek bio ‘work in process‘. Uz to, također naučite kako se brinuti o svom tijelu. Dakle, sve te komponente sportaša zapravo su obrazovni alati koji vas vode u različite dijelove života. Jedan od njih je i roditeljstvo", priča bivša šampionka.

Njezin "nasljednik" prošlog mjeseca je napunio godinu dana. Već je izgovorio prve riječi i sada uči hodati, otkrila je.

"U konačnici, kada dobijete dijete, postoji toliko važnijih stvari o kojima morate voditi računa. To znači da jednog dana propustim vježbanje, dopustim si tu pauzu. Uz to, ne bojim se prihvatiti pomoć", kaže nekadašnja šampionka koja paralelno vodi nekoliko poslovnih pothvata. Nije joj uvijek lako pronaći vremena da bude samo mama. Pa ipak, život koji sada ima nikad ne bi mijenjala.

"Tako da sam sretna što imam podršku svog muža te podršku obitelji. Ali svaki tjedan predstavlja novi niz izazova", rekla je na kraju, prešutjevši odgovor na pitanje da li se u međuvremenu tajno udala za zaručnika.

Linker
27. travanj 2024 13:53