Više nije broj jedan

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Billboardovih 100.

Mariah Carey je skinuta s trona kraljice Božića! Druga pjesma je postala najslušanija

Pop diva koja je zbog svima znanog blagdanskog hita "All I Want for Christmas" godinama bila naslušanija, sada je dočekala vijest koju su rijetki mogli predvidjeti.

Pop diva koja je zbog svima znanog blagdanskog hita "All I Want for Christmas" godinama bila naslušanija, sada je dočekala vijest koju su rijetki mogli predvidjeti.

Ovog tjedna desila se donedavno nezamisliva promjena na vrhu prestižne glazbene ljestvice Billboard Hot 100. Koliko god to neobično zvučalo, kraljica Božića, Mariah Carey, izgubila je svoj blagdanski tron! Nadmašila ju je američka country pjevačica u zlatnim godinama, 78-godišnja Brenda Lee s pjesmom "Rockin‘ Around The Christmas Tree" iz 1958. godine, javlja Forbes. Nadmetanje dive svjetskog glasa i Brende Lee, čija je pjesma ovog tjedna, nakon paljenja prve adventske svijeće i formalnog početka najradosnijih blagdana, zapela za uho tisućama fanova - bilo je tijesno i žestoko. Na kraju je klasik Mariah Carey, "All I Want for Christmas Is You" zauzeo drugo mjesto po broju streaminga: pjesma glazbene veteranke ima 34.9 milijuna streamova dok je pjevačica impresivnog vokala (raspon glasa 54-godišnje Mariah Carey "pokriva" pet oktava) svojim hitom prikupila 32.4 milijuna streaminga.

Treba reći i to da je Brenda Lee postala najstarija osoba na prvom mjestu ljestvice Billboard Hot 100. Nadmašila je Mariah Carey i po broju godina od objave pjesme do trenutka kada se našla na prvom mjestu prestižnog popisa. Naime, Brendi Lee to je uspjelo čak 65 godina od objave njezine božićne pjesme, dok je Mariah Carey 2019. postigla to da joj prvo mjesto Billboard Hot 100 liste zauzela pjesma iz 1994. (te godine objavljen je hit "All I Want for Christmas Is You"). Dakle, svima znani božićni hit Mariah Carey poveo je na spomenutoj ljestvici 25 godina nakon objave.

Zanimljiv detalj jest i to da je pjevačica u zlatnim godinama posljednji put bila na vrhu liste Hot 100 - davne 1960. godine, s pjesmom "I Want To Be Wanted". Naime, radi se o 63-godišnjem razdoblju između prvog i drugog zauzimanja čelne pozicije na prestižnoj listi, izvijestio je Billboard.

No, Mariah Carey ne predaje se tek tako. Njen hit vodi nad pjesmom Brende Lee po broju emitiranja na radiju: na radijskim postajama zavrtjela se 21.5 milijuna puta, dok je pjesma "Rockin‘ Around The Christmas Tree" emitirana 20.9 milijuna puta. Pjesma pop dive vodi i u kategoriji prodaje: ima 4.000 plaćenih preuzimanja u odnosu na 3.000 plaćenih preuzimanja blagdanske pjesme Brende Lee. Ohrabrena nenadanim uspjehom, započela je promotivnu kampanju na TikToku riječima:"Baka se vratila!" Rastopila je mlade fanove čiji su roditelji rođeni u doba kada je Brenda Lee žarila i palila country glazbenom scenom. I navela ih da još više "strimaju" njenu božićnu pjesmu.

Linker
27. travanj 2024 12:05