MARKO MISCEVIC CROPIX
‘ZVIJEZDE PJEVAJU‘

Marco Cuccurin: ‘Ovdje su muškarci s make upom koji pričaju o svojoj seksualnosti tabu tema‘

Marco misli da njegova pobjeda označava određeno rušenje tabua i predrasuda s kojima se redovito susreće zbog svoje seksualne orijentacije i imidža.

Marco misli da njegova pobjeda označava određeno rušenje tabua i predrasuda s kojima se redovito susreće zbog svoje seksualne orijentacije i imidža.

U subotu su u finalnoj emisiji jedanaeste sezone showa Zvijezde pjevaju slavili svestrani influencer Marco Cuccurin i njegova mentorica Mia Negovetić. Njihova energična izvedba Maneskinova hita "Beggin", kao i emotivni nastupi uz pjesme "Ljubav nema kraj" i "Odlazak" rijetko su koga ostavili ravnodušnima, a Marco nam priznaje da mu je i dalje teško povjerovati da su show napustili kao pobjednici.

"Osjećam se lijepo, euforično i moram priznati da mi se još uvijek nije slegnulo, sve je nekako neočekivano. Kroz cijeli smo projekt išli ponizno, nismo očekivali ni da ćemo doći do polovice showa. Onda kad pređeš polovicu već se nadaš i nekom kraju, ali baš da ćemo doći do samog kraja i biti na vrhu tih stepenica i pobijediti - stvarno nismo očekivali. Ali je osjećaj divan", kaže nam mladi vizažist.

Pobjedu u showu posvetio je svojoj majci, koja je preminula prošle godine, a kako nam je ranije ispričao, bila mu je najveća podrška i oslonac. Također, misli da njegova pobjeda označava određeno rušenje tabua i predrasuda s kojima se redovito susreće zbog svoje seksualne orijentacije i imidža.

"Ovo nije samo pjevačka pobjeda, ovo je životna pobjeda. Pobijedila je ljubav i prijateljstvo, pobijedio je iskren odnos koji smo Mia i ja gradili kroz cijeli show, ne samo ispred kamera nego i iza njih. Drago mi je da je pobijedilo i nešto drugačije. Svjestan sam da radim jako hrabre stvari na našoj sceni jer ljudi nisu navikli na pojave poput mene. Iako je u nekim drugim dijelovima svijeta to sasvim normalno, ovdje nekako i dalje muškarci s malo više make upa, koji hrabro pričaju o svojoj seksualnosti to nisu, to je i dalje tabu tema. Ovo je pobjeda za sve ljude koji žele biti hrabri i svoji, neka im ovo bude motivacija", poručio je Marco.

image

Marco sanja o sudjelovanju na Eurosongu

MARKO MISCEVIC CROPIX

Zanimalo nas je i kako su Mia i on proslavili svoj trijumf u "Zvijezde pjevaju".

"Slavili smo s cijelom ekipom, produkcijom, kandidatima, članovima žirija, svi zajedno smo bili u jednom baru i uživali. Kasnije smo Mia i ja otišli u naš smještaj, bili budni do 6 ujutro, spavalo se doslovno tri sata. Htjeli smo slegnuti sve dojmove i skupiti sve na jedno mjesto, no to je bilo nemoguće. Ne možeš se baš tako dobiti od cijelog ovog iskustva, bio je to ‘rollercoaster‘ koji ćemo pamtiti cijeli život", kaže.

Još je ranije govorio kako je sudjelovanje na Eurosongu njegova najveća životna želja, no kaže nam kako ove godine neće sudjelovati na Dori niti se baciti na snimanje prvog albuma.

"Od albuma sam još daleko, ali radit ću na novom singlu. Mia će mi pomoći u tome, jako je talentirana i u stvaranju glazbe, a ja ću se nastaviti razvijati u glazbenom smjeru. Pitanje o Dori konstantno dobivam, no smatram da još uvijek nije trenutak za to. Ovo je dobar početak, no na tome trebam još raditi. Tko zna, možda dogodine, kada ću zaista imati vremena da se sto posto posvetim tom koraku. Bit će mi drago da donesem nešto novo i drugačije, nešto za što Hrvatska ranije možda nije bila sprema ili jednostavno nije imala priliku to dobiti", zaključuje.

Linker
26. travanj 2024 02:15