EKSKLUZIVNO

Maja Šuput konačno dobila lutkicu sa svojim likom: ‘Sad sam i službeno Barbie!‘

Imati barbie lutkicu s vlastitim likom stvar je prestiža, a kad ta lutkica dolazi u tandemu s vašim najboljim prijateljem, koji jednako tako obožava barbie svijet, zabava je zagarantirana.

Upravo to se proteklih tjedana događalo Maji Šuput i Marku Grubniću nakon što su se upustili u snimanje jedinstvene modne priče koju su kreirale i oživjele Plastične & drastične. Ime je to Instagram profila čije su glavne zvijezde barbike, poznate i one manje poznate, koje na Instagramu bilježe svakodnevne situacije popraćene duhovitim, ponekad ironičnim komentarima koji zabavljaju i nasmijavaju pratitelje.

Dovoljno je baciti pogled na njihove fotografije i videe da shvatite kako produkcija tog sadržaja nije mala stvar i zahtijeva ozbiljan angažman. Ne samo da je u pitanju cijeli mali, ali doslovno mini, barbie svijet jer svaki predmet koji se može vidjeti na fotografijama je napravljen za barbike, dakle u mini veličinama, nego svaki post ima svoju priču, poruku i zanimljivu situaciju. Rekli bismo, Plastične & Drastične su kroničarke naše Instagram scene. Suradnja s Majom i Markom bila nam je povod za razgovor s Vjekom Mandićem, kreativcem i dizajnerom, koji je idejni i kreativni producent Plastičnih & Drastičnih.

Kakva je Maja kao Barbie? Je li bila zahtjevna, drastična, duhovita? Kako je bilo raditi s Majom na ovom editorijalu, ali i s Markom, naravno?

Maja kao Barbie je čista petica:). Kao što svi znamo Maja, a tako i Marko, su pravi profesionalci u svom poslu, pa su takvi bili i na ovom našem malom zajedničkom projektu. Računajući na to možda smo upravo njih i odabrali za snimanje i transformaciju u lutkice, ali glavni razlozi su što oni imaju jako dobru prijateljsku energiju, pa ih je bilo gušt zajedno snimati i što vode zanimljiv društveni i estradni život, a o stylinzima da ne govorimo. Jedva smo se zaustavili na tri kombinacije, jer stvarno smo imali materijala. Što je za svaku pohvalu.

image

Barbie Maja i ken Marko sjajno su se zabavili i na snimanju

VJEKO MANDIć

Tko je izabrao stylinge i što je Marko rekao na to? Kakav je njegov modni sud?

Stylinge sam birao ja, jer je poanta projekta bila što realnije prikazati Maju i Marka, ali kao što sam već rekao, oni su toliko modno zanimljivi da je to bio veliki izazov i bilo je teško odabrati jedan pa sam se odlučio za tri stylinga. Jedan je styling koji Maja posjeduje, odnosno napravili smo repliku njezine postojeće haljine. Napravili smo i styling za Maju koji je vjerno prikazuje na sceni i dodali smo još jedan svakodnevni look za Maju i Marka u slobodno vrijeme. Marko je bio oduševljen što sam i očekivao jer je ovo druga suradnja P&D s njim.

Kakve su bile njihove prve reakcije kad su vidjeli sebe u izvedbi Plastičnih & Drastičnih?

Marko mi je poslao poruku kada je vidio fotografije, a u poruci je i Majina reakcija. Nadao sam se toj poruci jer nije lako koristiti nečiji identitet pa makar bilo i u ovoj kategoriji zabave.

Stigla je ova poruka: "Isussseeeee ovo je SVEeee!".

image

Barbie Maja u raskošnoj haljini napravljenoj ručno samo za ovu priliku

VJEKO MANDIĆ

Maja:

"Oduvijek sam željela imati svoju lutkicu, kao i svaka djevojčica. Sad je ta lutkica napravljena kao umjetnost i još nosi moj outfit i šeće sa mojim frendom. Možda sam čekala duže, ali sad sam i službeno Barbie... i to super cool Barbie."

image

Maja sa svojim stilistom i prijateljem Markom u replici haljine koju je već nosila na sceni

VJEKO MANDIĆ

Marko:

"Mislim da već SVI znaju da sam se kao klinac obožavao igrati s barbikama, i iskreno, na to sam jako jako ponosan jer kao klincu mi je to očito odredilo životni poziv. Danas, za razliku od prije, ja oblačim žive barbike i beskrajno uživam u tome. Dobiti svoju lutku barbie tj. kena za mene je izuzetna čast i ogromno veselje, onaj trenutak u glavi kad čovjek pomisli "uspio sam u životu". Takav osjećaj trenutno u meni bude ove genijalne lutke. Hvala P&D što su moju svakodnevicu s mojom najboljom prijateljicom Majom prenijeli na ove genijalne barbike, jako sam počašćen i izuzetno zahvalan i sretan."

Koliko je trajao cijeli proces osmišljavanja outfita, tko je dizajner, kako je proteklo snimanje?

Jao, sam proces trajao je dugo. Najduže je trajao prvi korak dok nisam kontaktirao Maju i Marka. Ne iz nekakvog straha nego sam znao, kad im se javim, to mora biti ozbiljno i moram se dobro potruditi vjerno ih prikazati kroz barbiku i kena. Da bi projekt bio na nivou u obzir nije dolazila tvornički kupljena odjeća za barbike, već sam kontaktirao Mikilly tim iz Srbije koji su profesionalci u izradi odjeće i cipela za lutkice. Ima ih puno u timu i jako su dobro i brzo odradili posao. Radili su repliku Majine crveno - roze haljine i raskošnu rozu haljinu. Ta haljina je i glavni styling projekta.

Također, nisam vjerovao da su uspjeli napraviti prave male umanjene cipele od kože identične onima koje Maja posjeduje. Toliko dragi i radišni, a prije svega pozitivni ljudi. Zadnji styling nastao je od pravog Versace komada, točnije kravate tog brenda. Osobno volim taj uzorak, pa sam razmišljao kako bi se sigurno i Maji svidio. Pokazalo se da sam bio u pravu:) Fotkanje je faza koja lagano sve privodi kraju. Ja sam bio u ulozi fotografa jer samo ja znam kakve fotografije očekujem i samo ja mogu imati toliko strpljenja. Bilo je 500+ fotografija i od toga je trebalo izabrati njih par. Još uvijek nisam siguran jesam li izabrao fotografije s pravim kadrom, pozom i sl. Ponekad se mora presjeći inače bi proces još trajao. Fotografirali smo naravno u više navrata.

Koliko puta si „izgubio“ živce i zbog čega?

Ja živce izgubim odmah na početku kada "okinem" prvu fotografiju i to nije to:) Šalim se, najteže je bilo snimati video jer je to ipak pokret, a lutkice bez držača nisu stabilne, a s druge strane držači se ne smiju vidjeti na videu. Ovim putem velika zahvala prijateljima Dunji i Nikoli koji su nedjelju ujutro odvojili da pošteno snimimo video nakon moja tri dana samostalnog snimanja. Jednostavno to nije posao za jednu osobu.

image
VJEKO MANDIĆ

Plastične & Drastične su dosad interpretirale Sharon Stone, Feminemke, koga još? Ili, tko je sljedeći?

Osim Sharon Stone, Feminemki (čiji povratak pozdravljamo) u našem Plastičnom & Drastičnom svijetu svoje mjesto su pronašli Andrea Andrassy, Lana Jurčević, Luka Nižetić, još prije Marko Grubnić, Miley Cyrus, Britney Spears i sada ponovo Marko Grubnić i Maja Šuput. Ja sam mišljenja da je Maja jedina pjevačica i poslovna žena na Balkanu koja bi trebala imati svoje barbie lutkice. Kako Mattel nije, mi smo to učinili:)

Koja se priča krije iza serije "Zauvijek ista" koja se emitira na istom profilu?

Priča je ta da je to prva instanovela na svijetu. Inspiracija su telenovele, ali na Instagramu. Cilj je bio da sapunicu gledamo na mobitelu jer na njemu provodimo najviše vremena. Inastanovela je džepna sapunica dostupna u svako vrijeme i na svakom mjestu. Zapleta i nelogičnosti u radnji ne fali:)

image
VJEKO MANDIć

A sad, ono klasično pitanje, kako je došlo do toga da napraviš P&D profil i da započneš s ovim contentom?

Profil je nastao još pred kraj 2018.godine s ciljem da donese malo zabave na drugačiji način, u formatu tada pet plastičnih i drastičnih lutkica. S lutkicama su se svi igrali, javno ili poskrivećki, tako da sam znao da će projekt izazvati veliko zanimanje što i je od samih početaka. Često sam dobivao savjete da pišemo na engleskom, ali zar bi stranci u bilo kojoj drugoj državi shvatili naš balkanski humor. Zapravo ja ovim projektom želim dokazati da i lutkice mogu biti poznate i prave influencerice, dok je netko iza njih tko to shvaća ozbiljno i još ozbiljnije vodi cijeli projekt. Htio sam ponuditi nekim našim dizajnerima i kreativcima svake vrste da se okušaju u nešto drugačijem formatu suradnje. Bilo ih je u velikom broju i još će ih biti, a svima je zajedničko to da su se veselili raditi umanjene stvari. Mislim da ih je to vratilo nakratko u djetinjstvo što je uvijek dobar feeling. Poruke zapravo i nema jer je sve nastalo spontano bez konačnog cilja. Jedini zadani cilj je zabava i ponekad mala provokacija naših blogerica, takozvanih influencerica:)

Imaju li P&D još neke planove za snimanja i gaže u skoroj budućnosti?

P&D se moraju odmoriti i skupiti snage za snimanje novih epizoda instanovele "Zauvijek ista", a prijedloge za nove zanimljive suradnje nisu nikada pa i neće odbiti. U planu je da Plastične & Drastične postanu knjiga, kao scenarij za film/ seriju ili reality show, a čega sve ima i o kome se sve snima na Netflixu ne bi nas šokirala ostvarena ideja.

image
VJEKO MANDIĆ

Kako se P&D nose sa sve većim problemom fejk sadržaja na Instagramu? Jesu li one autentične?

One se jedva nose same sa sobom i svojim obavezama. Svatko bira sadržaj za svoje oči pa tako postoji opcija skrivanja takvih profila. P&D su 100% plastika i 100% drastika, osim kada tu i tamo ukradu nečiji identitet kao sada Maje Šuput i Marka Grubnića, ali nikada bez pristanka istih.

Za kraj, gdje će Barbie Maja i Ken Marko završiti nakon snimanja?

Mini Maja i Marko završit će kod velikih Maje i Marka. Voljeli bismo ih zadržati, ali znamo da ćemo ih moći posuditi ponekad za snimanja. Napravljene su i posebne kutije tako da lijepo zaokružimo cijelu ovu pomalo ludu avanturu.

Linker
02. travanj 2024 16:24