SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK
Tužna obljetnica

Lupita Nyong‘o obilježila godišnjicu smrti Chadwicka Bosemana: "Zauvijek u našim srcima"

Objavom na društvenim mrežama Nyong‘o je obilježila treću godišnjicu smrti kolege glumca Chadwicka Bosemana, a kaže da se od šoka oporavljala mjesecima.

Objavom na društvenim mrežama Nyong‘o je obilježila treću godišnjicu smrti kolege glumca Chadwicka Bosemana, a kaže da se od šoka oporavljala mjesecima.

“Na današnji dan prije tri godine doživjela sam izuzetnu bol zbog vijesti o smrti Chadwicka Bosemana”, napisala je Lupita Nyong’o u posveti pokojnom kolegi iz filma “Black Panther”. Glumica je objavom fotografije preminulog glumca obilježila godišnjicu njegove prerane smrti.

Chadwick Boseman, najpoznatiji po ulozi kralja T’Challe odnosno Black Panthera u Marvelovim filmovima, preminuo je 28. kolovoza 2020. od raka debelog crijeva. Glumac o dijagnozi koju je dobio 2016. godine nikada nije javno govorio.

Lupita je u objavi napisala kako je zbunjenost oko Bosemanove smrti bila toliko duboka da su bili potrebni mjeseci da se ponovno povjeruje osjećaju radosti. “Smrt je teško razumjeti, možda čak i teže prihvatiti”, napisala je. “Ljubav proizašla iz života koji je živio potaknut će svaku godišnjicu kojom se obilježava njegova odsutnost. Chadwick možda više neće biti na našim fotografijama, ali će uvijek biti u našim srcima”, nastavila je glumica.

Boseman i Nyong’o zajedno su glumili u Marvelovom filmu “Black Panther”, a film im je donio Screen Actors Guild nagradu za izvanrednu glumačku postavu. Film je također zaradio preko milijarde dolara i postao prvi Marvelov film koji je nominiran za Oscara za najbolji film.

Nažalost, Boseman je preminuo prije početka snimanja drugog nastavka pa je scenarij napisan ponovno kako bi se objasnilo njegovo odsustvo. “Ideja, način na koji je preoblikovan drugi film toliko je pun poštovanja prema gubitku koji smo svi doživjeli kao glumačka ekipa i kao svijet. Stoga se čini duhovno i emocionalno ispravno učiniti ovo. A ono čemu se jako veselim je ponovno okupljanje i poštovanje onoga što je on započeo s nama i njegovo svjetlo kroz to”, izjavila je glumica na Comic-Conu u San Diegu 2022. godine. Inače, oba “Black Panther” filma za stream dostupni su na platformi Disney+.

Linker
27. travanj 2024 14:58