Luciano Plazibat

 DARKO TOMAŠ CROPIX
FAST FWD

Luciano Plazibat: "Na TikToku su me prvo pratila isključivo djeca, a sada me prate i brojne mame"

Splitski plesač i influencer zvijezda je nove sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato" koji se prikazuje na Novoj TV, ali i naš novi gost u ovotjednom Fast FWD-u.

Splitski plesač i influencer zvijezda je nove sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato" koji se prikazuje na Novoj TV, ali i naš novi gost u ovotjednom Fast FWD-u.

Gledatelje i članove žirija popularnog televizijskog showa "Tvoje lice zvuči poznato" oduševio je svojim maestralnim transformacijama u Coloniju, Severinu, Sinišu Vucu..., a stotine tisuće pratitelja na TikToku i Instagramu zabavnim snimkama iz backstagea. Splićanin Luciano Plazibat u lipnju će proslaviti 25. rođendan, a na snimanje video formata Fast FWD u Glorijin studio stigao je u društvu kolegice Mije Negovetić, s očevom vojnom pločicom na ogrlici oko vrata.

"Obožavam nakit, posebno metalni, a tatina pločica za mene ima posebno emotivno značenje. Kad mi je mama kao trogodišnjaku dala probušiti uho, čini mi se da je zacrtala moj put prema show biznisu", smije se Luciano Plazibat koji je karijeru započeo kao plesač, a u međuvremenu se proslavio kao influencer. Njegov pet i pol godina stariji brat Antonio Plazibat sportskoj je javnosti poznat kao uspješni kickboksač, a Luciano je dosad kao plesač surađivao s Dinom Merlinom, Albinom, Majom Šuput, Milicom Pavlović, Mijom Dimšić... Svojedobno je upisao i studij novinarstva u Mostaru, ali nije daleko dugurao.

image

Luciano Plazibat kao Kylie Minogue

LUKA DUBROJA/NOVA TV

"Nisam uopće nikamo dogurao. Otac i majka platili su mi prvi semestar, a ja se niti jedan jedini put nisam pojavio na predavanju. Majka mi je rekla da je to znala i dala mi godinu dana da se snađem. Tada sam počeo objavljivati svoje plesne videe na društvenim mrežama i tako je sve krenulo", kaže Luciano koji nam je u u video otkrio brojne zanimljivosti iz privatnog života, ali i kako izgleda život profesionalnih TikTokera.

Otkud su Plazibati?

Mi smo Dugopoljci, a mamini su iz sela Ruda i Zavojane.

Čime ti se roditelji bave?

Mama Irena je prodavačica, a tata Robert je umirovljeni vojni policajac koji danas vodi svoj kickboksački klub. Brat Antonio je profesionalni kickboksač i živi u Amsterdamu.

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

Otkud tvoja strast prema show biznisu?

Mama kaže da sam proplesao čim sam prohodao, pa me u prvom osnovne upisala na hip-hop i ulične plesove. Kako imam osjećaj za ritam, ostale plesove sam naučio usput sam. A kao klinac sam sanjao o tome da se jednog dana pojavim na televiziji i to sam ostvario.

Jedan si od najuspješnijih TikTokera u Hrvatskoj: koliko je profesionalaca među vama?

Ima nas tridesetak-četrdesetak, a ja osim prihoda s društvenih mreža zarađujem i od plesnih gaža, te televizije. Brojke stalno rastu i sad mi ide bolje nego ikad: u posljednja dva tjedna skupio sam više od 16 milijuna pregleda.

Tko su tvoji pratitelji na TikToku?

Ispočetka su to bila isključivo djeca, a sad je dosta i starijih, posebno mama, koje su me zapratile zbog suradnji s Dinom Merlinom, Milicom Pavlović, TLZP-a...

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

Na koju glazbu privatno voliš plesati?

Na pop, a najdraži su mi Cher, Cyndi Lauper, Madonna, Lady Gaga, Celine Dion i Ariana Grande. Od domaćih Colonia, Severina, Željko Bebek, Magazin...

Osjećaš li se ugodnije pred kamerom ili kad te prepoznaju na cesti?

Obožavam biti pred kamerom, a više nisam sramežljiv niti na ulici, jer su reakcije iskrene i pune ljubavi, pa uživam u svemu.

image

Luciano Plazibat kao Vuco

LUKA DUBROJA/NOVA TV

Fale li ti Solin i Split?

Najviše mi fale ekipa, obitelj i nećak Lorenco Bjorn, ali zapravo se ne vidim više dolje. Sad sam u skroz drugom filmu, a kad mi i Zagreb postane premali, opcija je da se skupim, odem vanka i krenem ispočetka.

Kako?

Kao i uvijek, svojom dugopoljskom glavom kroz zid...

image
DARKO TOMAŠ CROPIX

Na što ti nije žao potrošiti novac?

Na robu, naočale, patike, putovanja, gramofonske ploče i igrice, posebno Fortnite. Potrošio sam para i para na skinove Travisa Scotta, Lady Gage, Ariane Grande, svih živih bogova i Marvelovih junaka...

Da možeš birati s kim bi na pozornicu?

S Madonnom. Prvo na svjetsku turneju, pa na rezidenciju u Las Vegasu. I Dua Lipa i Lady Gaga dolaze u obzir.

S kojim dijelom svoga tijela si najzadovoljniji?

S nosom. Isti je kao materin, možda čak i malo ljepši...

image
DARKO TOMAŠ CROPIX
Linker
26. travanj 2024 14:45