TUŽNE VIJESTI

Lisa Marie Presley, kći Elvisa Presleyja, umrla je u 54. godini

Njezina majka Priscilla nije potvrdila uzrok smrti svoje kćeri, no američki mediji izvještavaju kako je preminula zbog srčanog zastoja.

Lisa Marie Presley, pjevačica i kći jedinica rock‘n‘roll legende Elvisa Presleya, umrla je u 54. godini. Vijest o njezinoj smrti objavila je njezina majka Priscilla Presley, a američki mediji navode kako je preminula zbog srčanog zastoja nakon što je u četvrtak hitno prebačena u bolnicu.

"Teška srca moram podijeliti poraznu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie", rekla je Priscilla, dodavši kako je Lisa bila “najstrastvenija, najsnažnija žena puna ljubavi” koju je ikada upoznala.

image

Lisa Marie i Priscilla Presley 2007. godine

PAUL HAWTHORNE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

“Molimo za privatnost dok se pokušavamo nositi s ovim dubokim gubitkom”, poručila je na kraju.

Priscilla nije otkrila detalje o mogućem uzroku smrti, no izvori bliski Lisi Marie za TMZ su izjavili da je zvijezda pronađena bez reakcije u spavaćoj sobi svog doma u Calabasasu u Kaliforniji u četvrtak ujutro. Njezin bivši suprug Danny Keough, koji također živi na imanju, izveo reanimaciju je reanimaciju dok bolničari nisu stigli i preuzeli. Hitna pomoć navodno joj je uspjela povratiti puls prije nego što je prevezena u bolnicu.

image

Lisa je nastavila stopama svog oca i postala pjevačica

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iza Lise je ostalo troje djece, glumica Riley Keough, koju je dobila s prvim suprugom Dannyjem, te blizanke Harper i Finley Lockwood, čiji je otac gitarist Michael Lockwood. Njezin sin, Benjamin Keough, počinio je samoubojstvo 2020. godine.

Podsjećamo, Lisa Marie je rođena točno 9 mjeseci nakon vjenčanja Elvisa i Priscille. Nakon što je Elvis preminuo od srčanog udara 1977. godine, postala je jednom od nasljednica njegovog imanja, uz djeda i prabaku. Nastavila je očevim stopama te postala pjevačica i kantautorica, a svoj debitantski album, "To Whom It May Concern", izbacila je 2003. godine.

Presley je bila u braku četiri puta. Samo mjesec dana nakon razvoda od Dannyja Keougha 1994. godine, Lisa Marie šokirala je cijeli svijet vjenčanjem s legendarnim Michaelom Jacksonom. Ubrzo nakon sklapanja braka, par je podijelio kultni poljubac na pozornici MTV Video Music Awardsa.

image

S Nicolasom Cageom bila je u braku nekoliko mjeseci

LUCY NICHOLSON/AFP/PROFIMEDIA

Ipak, njihova ljubav nije dugo potrajala i razveli su se nakon manje od 2 godine, a 2002. Lisa Marie se udala za Nicolasa Cagea. Međutim, i taj se brak "raspao" za par mjeseci i glumac je podnio dokumente za razvod. Elvisova jedinica posljednji je put stala pred oltar 2006. s Michaelom Lockwoodom, s kojim je bila u braku idućih deset godina.

Linker
12. travanj 2024 16:39