Megan Fox

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Stihovi kao terapija

‘Lijepi dečki su otrovni‘: Megan Fox objavila prvu zbirku pjesama, pročitajte stihove

Glumica je objasnila da je napisala i objavila knjigu poezije u pokušaju da „iskorijeni bolest koja se u njoj ukorijenila zbog njezine šutnje”.

Glumica je objasnila da je napisala i objavila knjigu poezije u pokušaju da „iskorijeni bolest koja se u njoj ukorijenila zbog njezine šutnje”.

Osobe iz svijeta show businessa sve češće kombiniraju karijere, pa pjevači glume, glumci pjevaju, svi skupa pokreću kozmetičke linije, ali malo tko je očekivao da će Megan Fox postati pjesnikinja. Napisala je prvu zbirku pjesama, nazvala je „Lijepi dečki su otrovni” („Pretty Boys Are Poisonous”) te najavila njezino objavljivanje za 7. studenoga.

Na Instagramu je objavila naslovnicu zbirke, s ilustracijom ženskih usana i zmije te jednostavno dodala: „Napisala sam knjigu”, uz znak srca i informaciju o predbilježbama. Nada se da će knjiga biti inspiracija obožavateljima, a kako je pojasnila, pjesme je napisala u namjeri da „iskorijeni bolest koja se u njoj ukorijenila zbog njezine šutnje”. U objavi je 37-godišnja glumica, a sada i pjesnikinja, napisala kako je cijeli život provela čuvajući tajne muškaraca. „Tijelo me boli od težine njihovih grijeha koje nosim. Moja sloboda leži na ovim stranicama i nadam se da će moje riječi nadahnuti druge da uzmu natrag svoju sreću i svoj identitet koristeći vlastiti glas kako bi osvijetlili ono što je zakopano u tami, ali ne i zaboravljeno”, zaključila je objavu.

Izdavač Simon & Schuster u priopćenju je knjigu nazvao „moćnim debijem jedne od najpoznatijih žena našeg vremena”. Knjiga sadrži više od 70 „mračnih pjesama koje paraju srce”, ali i pokazuju njezin „opaki humor”. „Okrenite stranicu, zagrizite jabuku i zarijte zube u najukusniju uvjerljivu i zaraznu knjigu koju ćete čitati ove godine”, poručio je izdavač.

Megan Fox je prije dvije godine izjavila kako je bila neshvaćena tijekom svoje karijere i da se često suočavala sa seksizmom u Hollywoodu, podsjetio je People. „Bila sam odbacivana i izopćena te sam morala prvo početi vjerovati u sebe, vjerovati da ću se moći sama brinuti o sebi i biti tu za sebe. Na kraju sam doživjela nevjerojatan napredak i shvatila da sam tako dugo živjela u samonametnutom zatvoru jer sam dopuštala drugim ljudima da mi govore tko sam ili tko nisam. Skrivala sam se, jer sam bila povrijeđena”, rekla je tada.

Osim što se posvetila pjesmama, iduće bi godine Megan trebala glumiti u četvrtom nastavku akcijskog filma „Plaćenici” („The Expend4bles”). Majka je troje djece iz braka s glumcem Brianom Austinom Greenom od kojeg se razvela 2020. Posljednjih godina medijima je zanimljiva zbog strastvene i turbulentne veze s glazbenikom Machine Gun Kellyjem, pravim imenom Colson Baker, s kojim se i zaručila.

I ranije je Megan na društvenim mrežama povremeno objavljivala svoje stihove. U veljači 2021. u povodu Valentinova objavila je pjesmu u Kellyjevu čast u kojoj ne koristi interpunkcijske znakove ni velika slova. Pokušali smo je prevesti, nemojte zamjeriti moguće nespretnosti, jer mi ipak nismo pjesnici. Donosimo englesku i hrvatsku verziju.


“here goes my heart

manifest outside of my body

draped in the towering silhouette of a most unusually handsome boy

magical and haunted

kinetic and tortured

ethereal and dangerous

cosmic

lawless

eternal

creative genius

the journey will likely be perilous

but there is no destination without him”


„i evo moje srce

pojavljuje se izvan mog tijela

ogrnuto nadvisujućom siluetom najneobičnijeg zgodnog dječaka

čarobnog i ukletog

u stalnom pokretu i izmučenog

eteričnog i opasnog

kozmičkog

izvan zakona

vječnog

genijalnog stvaratelja

putovanje će vjerojatno biti opasno

ali nema odredišta bez njega”

Linker
27. travanj 2024 21:20