INSAJDERSKI VODIČ

Lidija Lešić otkrila nam je pet najljepših plaža na Visu

Magistra prava, influencerica i modna dizajnerica zadnjih par godina razvila je ljubav prema jednom od najljepših otoka na Jadranskom moru.

Zaljubljenica u ženstvene i pomalo filmske outfite Lidija Lešić ovih dana uživa u Grčkoj, no ljeta inače provodi na Visu.

S portalom Gloria.hr podijelila je ljepote hrvatskog otočića u koji se zaljubila 2019. godine. Fotografijama na Instagramu koje nalikuju na razglednice s romantičnog Visa osvojila je srca fanova koji samo čekaju da vide što će ova magistrica prava odjenuti i koje će mjesto posjetiti sljedeće.

Budući i da privatno i poslovno provodi ljeto na tom južnodalmatinskom otoku Lidija je pravi ekspert za njegove skrivene ljepote i ne toliko razvikane znamenitosti.

Provjerite Lidijin ‘insajderski vodič‘ po top pet plaža na Visu.

1. Mala Travna

Mala Travna je uvala na južnoj strani otoka s malom šljunčanom plažom i kosim ravnim pločama. Bijele stijene blago uranjaju u bistro tirkizno more.

‘‘Omiljena plaža mi je Mala Travna radi ukupnog doživljaja koji nam omogućuje karizmatični Senko Karuza. Ručak koji sa pogledom na najljepšu moguću uvalu tirkizne boje, domaće pripremljena hrana i vino, stol koji je doslovno vaš na cijeli dan i kupanje izmedju slijedova. Nema dalje‘‘ kaže Lidija.

‘‘Nisam osoba koja se voli sunčati i koja žuri na plažu ujutro. Kada sam na odmoru, volim malo duže spavati, otići na doručak u Frutariji i uživati u pogledu i kavici. Nakon toga, na plaži tražim debeli hlad. I uzivam u mirisu mora i zvucima koji me okružuju‘‘, objašnjava influencerica.

2. Tepluš

Tepluš je još jedna šljunčana plaža omiljena kod najmlađih, a nalazi se na jugozapadnom kraju zaljeva ispred ribarsko-turističkog naselja Rukavac. Iako hlada ima samo u boriku iznad plaže, velike kamene ploče na sjevernom dijelu uvale padaju u sjenu iza pet sati poslijepodne.

Makadamski put iz Rukavca odvaja se od ceste za Srebrnu i kraj restorana s vidikovcem vodi sve do prostranog parkirališta u neposrednoj blizini plaže. Nećete pogriješiti ako izaberete ovu prelijepu šljunčanu plažu kao savršen izbor za ljetnu destinaciju.

3. Srebrena

Plaža Srebrena je zaista poseban izbor! Smještena je izvan svih naselja i puteva koja se križaju na padinama otoka. Svi koji ne poznaju otok vjeruju da Vis ima samo dva naselja, čuvenu Komižu i samozatajni Vis, a ne znaju da se na jugozapadnim obroncima nalaze mjestašca koja kriju istinsku čar Visa. Jedno od takvih naselja je Rukavac koji se spušta s brda u uvalu nasuprot otoka Ravnik.

Ukoliko ste unajmili smještaj na Visu, plažu Srebrenu nećete pronaći u toj uvali. Ona se nalazi izvan mjesta, u susjednom zaljevu, gdje se prostire nanos širokih srebrenih oblutaka obrubljen ravnim stijenama. Dani puni sunca i srce puno mira, divljinu mjesta narušava tek jedan kafić u dnu uvale gdje se možete rashladiti osvježavajućim koktelima.

4. Pritišćina

Ova plaža glasi za jednu od najljepših plaža Hrvatske, a ukoliko je posjetite postat će vam jasno zašto. Savršeno tirkizna, gotovo da izgleda nestvarno filmski, a savršeno je i čista za kupanje. Pritišćina je zaista malena, ali zasigurno jedna od najljepših viških uvala. Nalazi se na južnoj strani otoka i do nje je odnedavno moguće doći vrlo dugim i lošim makadamskim putem od Podhumlja.

Stijene koje reflektiraju svjetlost ispod površine daju neobične, ali magične tonove zelene i plave boje. Iako je plaža prekrasna prirodna oaza, odmah iza možete pronaći privatne apartmane i bogatu turističku ponudu. Na prekrasnoj morskoj površini možete vidjeti luksuzne jahte jednako kao i čamce koje možete iskoristiti za savršene instagramične fotografije.

5. Stiniva

Ova prekrasna plaža na otoku Visu proglašena je najljepšom plažom u Europi 2016. godine. Ako još uvijek razmišljate kamo ići na ljetovanje ove godine, raj vas definitivno očekuje na ovoj plaži o kojoj je čak pisao i britanski Daily Mail. Vjerovali ili ne, u izboru 300 europskih plaža s najvećim brojem glasova odabrana je upravo Stiniva.

Linker
19. travanj 2024 02:33