Počast glumici

Lica jedne generacije: Susret Jamie Lee Curtis i Melanie Griffith na crvenom tepihu

Svečanu ceremoniju na kojoj je Jamie Lee Curtis ostavila svoje otiske na holivudskoj stazi slavnih, uveličali su, osim obitelji, njezini prijatelji i kolege.

"Jamie je definirala kako izgledaju ljepota, moć i snaga u svakom desetljeću njezina života i odbila se oblikovati prema željama filmske industrije i medija. Ona uvijek odlučuje tko je, a mi ostali s njom moramo držati korak", kazala je među ostalim Melanie Griffith o svojoj kolegici i prijateljici Jamie Lee Curtis koja je na svečanoj ceremoniji ispred Kineskog teatra na holivudskoj stazi slavnih u Los Angelesu ostavila svoje otiske.

Iako su generacija, Jamie ima 63, a Melanie 65, na ovom svečanom druženju moglo se vidjeti koja od njih pokušava zaustaviti starenje. Bar ono vidljivo.

‘‘Podvrgla sam se tretmanu botoksa. Nestaju li s njim velike bore? Da, no nakon njega izgledaš kao plastična lutka, a ono što sada vidim je da ljudi na to fokusiraju svoj život‘‘,kazala je nedavno Jame Lee Curtis te dodala kako je nakon tog iskustva svojim kćerima rekla: ‘‘Ne petljajte niša na svom licu‘‘.

Dokazala je kako se i u zrelim godinama može biti uspješna glumica u Hollywoodu koji forsira trend mladosti. Upravo joj izlazi Halloween ends, posljednji nastavak filmske trilogije u kojoj glumi Laurie Strode koja se suočava sa serijskim ubojicom Michaelom Myersom, s kojim se prvi put susrela kao tinejdžerica davnih 70-ih godina.

No za razliku od Jamie, njezina dvije godine starija kolegica Melanie Griffith oličenje je loših estetskih zahvata čije su je posljedice udaljile s malih i velikih ekrana. Nekada tražena i talentirana glumica teško se nosila s rastavom od Antonia Banderasa, ali i s godinama. Prije šest godina i sama je priznala da je pretjerala.

"Nisam shvatila da sam otišla predaleko dok nisam čula ljude kako govore ‘O moj Bože, što je učinila?!‘. To me toliko povrijedilo da sam otišla drugom liječniku i on je počeo vaditi sve što je prethodna doktorica ubacila u mene. Nadam se da sada izgledam normalnije", priznala je.

image

Poljubac starih prijatelja, Jamie Lee Curtis i Arnold Schwarzenegger

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No to je bilo prije šest godina, a sada se vidi da ipak nije stala ili ima jako lošeg doktora. Nos joj se nakrivi, u usnicama ima vidljive grumene, a i lice joj je više zategnuto na jednu stranu. Velika šteta za glumicu koja je oduševljavala svojim talentom i ljepotom kojoj nisu mogli odoljeti najveći holivudski zavodnici.

Na Jamienoj svečanosti bio je i Arnold Schwarzenegger, glumac i bivši guverner Kalifornije koji također nije odolio estetskim operacijama.

Linker
18. travanj 2024 06:32