Klizanje za gurmane

Ledena čarolija uz obilje prefinih zimskih oblizeka i dobre glazbe

Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan kuhaju najbolje iz blagdanske ponude, a za zabavu poslije okrepe pobrinut će se vrhunski zagrebački DJ-evi.

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ovog je adventa, uz popularno klizalište, prepoznat po izvrsnoj gourmet lokaciji ispod krošanja stoljetnih lipa, podno Umjetničkog paviljona. Ovdje čarobnu prazničku atmosferu stvaraju tisuće lampica, ali i mirisi koji se šire iz lonca, tavica i pećnica poznatih chefova Matije Bogdana i Marka Palfija, standardno izvrsnog Submarinea, te The Garden Breweryja. Intimna pozicija #kodPaviljona savršena je za uživanje u vrhunskoj fuziji zimske hrane i dobre glazbe.

image

Klizanje na Tomislavcu.

ZVONIMIR BARISIN/CROPIX

Chef Marko Palfi je osmislio koncept koji spaja tradicionalne zimske poslastice - buncek, patku, krvavice s The Garden Brewery craft osvježenjima. No, oni dolaze u "pomaknutoj" izvedbi pa se tako od bunceka ovdje radi burger, od patke s mlincima - pačja štrudla, a od krvavica kroketi. Zaljubljenici u kobase moraju svakako probati dvije svinjske "kobaje" nastale u suradnji s obiteljskom farmom "Vrček".

image

Zimska ‘kobaja‘ chefa Palfija.

PRESS

U The Garden Kitchenu neće ostati zakinuti niti ljubitelji morskih ili azijskih specijaliteta, jer Palfi nudi izvrsnu tuna šiš kobaju s domaćim kiselim krastavcima. Za sladokusce ima posebnu ponudu - toplu međimursku gibanicu kojoj savršeno pristaje preljev od vanilije.

U Food Anarchyju by Matija Bogdan, ovaj mladi, talentirani chef koji se afirmirao u vrhunskoj gastronomiji po prvi puta donosi street food varijante omiljenih jela.

image

Pržene Chilli Con Carne okruglice Matije Bogdana.

PRESS

Bogdan uživa u bliskoistočnoj kuhinji i začinima te upravo zato nudi svoja omiljena jela bogatih okusa - chili con carne u obliku kuglica pripremljenih od ragua svinjske lopatice i buta začinjenih kuminom, sjemenkama korijandera i kavom; pileću tortilju s baba ganoushom; ragu od mljevene janjetine s kremastim humusom i lepinjom, te umjesto deserta nešto slično našem soparniku, "gozleme", koji svakako preporučujemo probati.

image

Otvorena pileća tortilja Matije Bogdana.

PRESS

Tanke kore tijesta, premazane maslacem i ružmarinom, Bogdan puni smjesom svježeg kravljeg sira, fete i blitve te peče na roštilju. Miris će vas dozvati da se uputite #kodPaviljona.

image

Fritule na Tomislavcu.

Sanjin Kaštelan

Upravo isti scenarij ćete doživjeti i u Submarineu jer se s njihove grill ploče šire neodoljivi miris sočnih, tradicionalno izvrsnih burgera - Original i Smokehouse, te dvije verzije krumpirića - Classic i Truffle Grana Padano. Uživat ćete u svakom zalogaju ovih mesnih poslastica koje vam mogu biti poslužene u briošu ili vegan pecivu, kao i u listovima zelene salate, s jednostrukom ili dvostrukom porcijom mesa.

image

Chefovi Palfi i Bogdan.

Sanjin Kaštelan

Za izvrsnu atmosferu pobrinut će se najbolji na zagrebačkoj DJ sceni, po kojima je poznat baš svaki dobar tulum u gradu, poput DJ-a Ozrena Kanceljaka, DJ-a Reeja, DJ-a Mirzaisfaba i drugih. Vrhunska hrana i piće još su ukusniji u dobrom društvu uz odličnu glazbu. Ne propustite doživjeti urbani gourmet trenutak #kodPaviljona na kojem bi Zagrebu mnogi mogli pozavidjeti.

Radno vrijeme gourmet kutka je: nedjelja - četvrtak: od 11 do 23 sata, petak i subota: od 11 do ponoći.

Linker
13. travanj 2024 11:29