PRESS
mame kod lane

Larisa Lipovac Navojec: "Dugo nisam htjela biti mama"

Plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac glumici i voditeljici podcasta "Mame kod Lane", Lani Gojak Bajt otkrila je kako pomiriti roditeljstvo i karijeru, ali i kako postići uspješno suroditeljstvo i nakon razvoda.

Plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac glumici i voditeljici podcasta "Mame kod Lane", Lani Gojak Bajt otkrila je kako pomiriti roditeljstvo i karijeru, ali i kako postići uspješno suroditeljstvo i nakon razvoda.

U novoj epizodi podcasta "Mame kod Lane", Larisa Lipovac Navojec donosi emotivno istraživanje vlastitog roditeljskog puta, otkriva kako pomiriti karijeru punu putovanja i privrženost djetetu te nudi uvide o uspješnom suroditeljstvu i nakon razvoda. Larisa je podijelila vlastita iskustva i znanja koja je stekla kroz odgoj djece, i kao majka, i kao edukatorica te koja je formula održavanja harmoničnih obiteljskih odnosa unatoč svim izazovima koje život donosi.

"Nisam htjela biti mama, tek kada sam prošla tridesetu sam počela gledati oko sebe i shvatila sam da sve moje prijateljice imaju djecu te se pitala jesam li već prestara za to. Za razliku od moje majke i sestre koje su mlade rodile, ja sam dozvolila da to dijete dođe k meni i Grgur mi je u jednom trenutku rekao: ‘Ja sam mama odabrao tebe‘. I mi smo se tako spojili! Grgura sam dobila s 33 godine i nisam bila mlada rodilja. Sretna sam i drago mi je što nisam uvijek brijala na djecu, ali drago mi je što sam rodila i što imam Grgu", rekla je Larisa koja je sina dobila u braku s glumcem Goranom Navojcem.

Prisjetila se i poroda koji joj nije ostao u lijepom sjećanju. "Rodila sam prirodno, napatila sam se 18 - 19 sati koliko sam bila u rađaoni. Mislila sam u jednom trenutku da ne znam roditi, pa mi je babica rekla kako nitko iz rađaone nije otišao bez djeteta", prisjetila se Larisa. No, čim je Grgura rodila, bila je to ljubav na prvi pogled. S njim se odmah povezala, a onda su krenule muke po dojenju.

image

Larisa i Lana

SINY BAYT(Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

"Nisam znala ništa o dojenju, deprimiralo me koliko sam bila spetljana oko toga. Zahtjevna je dojenje, ali kada se uspostavi je lakše. Čitala sam knjige o svemu, ali na papiru i u praksi nije isto. Bojala sam se i da ga ne strgam. Prvi put kad mi je Grga pao je bilo kad sam ga presvlačila i odmah sam zvala sestru i rekla sam joj: Ja sam najgora majka. Moja sestra, koja ima troje djece mi je rekla da su njoj klinci pali sto puta i da je to sasvim normalno. O tome se treba pričati, kao i o dramama kroz koje mame prolaze s pupkom bebe i sličnim stvarima", priča Larisa.

image

Larisa Lipovac Navojec i partner Hrvoje Jelinčić

TOMISLAV KRISTO/CROPIX CROPIX

Iako nerado govori o intimnim detaljima razvoda, Lani Gojak je otkrila kako je izgledao trenutak kada su trogodišnjem sinu rekli da se razvode. Po preporuci bračne savjetnice, neopterećeno kroz igru kazali su mu da ga mama i tata vole najviše na svijetu, ali da će se razići. "Pripremali smo se kako mu reći i nije to jednostavno. Rekli su mu kako ga volimo i da će sve biti isto, i uvijek ćemo biti tu za njega i nastala je tišina. Mislili smo kako je tužan i pitala sam ga je li shvatio što smo mu rekli, on se okrenuo prema meni i rekao: ‘Da, shvatio sam, zašto me to pitate, pa tata i mama me vole‘. Oko svega se dogovaramo i naši partneri koji su s nama sada razumiju to i uvijek Grgura stavimo na prvo mjesto. Mi smo obitelj za cijeli život", zaključila je Larisa.

Linker
27. travanj 2024 14:18