Getty Images for Coachella
Black Is King

Kraljica opet iznenađuje: Beyonce najavila spektakularni 'filmski album' u suradnji s Disneyem

Vizualno raskošan novi video album, producirala je pjevačica kao da se radi o pravom hollywoodskom spektaklu, s njom se u izdanju pojavljuju i Jay Z, njihovo troje djece te kolegica iz Destiny's Childa Kelly Rowland.

Beyonce je upravo najavila novi vizualni album imena "Black Is King", projekt je napisala, režirala i producirala upravo sama glazbenica. Svjetska premijera najavljena je za 31. srpnja na kanalu Disney Plus, a pjevačica je na svojoj službenoj stranici objavila najavni video u kojem je otkrila što se može očekivati u najnovijem izdanju.

Moćni video pokazuje da uz Beyonce u albumu-filmu sudjeluju i njezin suprug Jay Z, bivša članica benda Destiny's Child Kelly Rowland kao i djeca Blue Ivy (8) i trogodišnji blizanci Rumi i Sir. Kao što samo ime (Crn je kralj) da naslutiti ovaj uradak će slaviti 'crnu izvrsnost' i poslužiti kao 'podsjetnik za svijet o crnom iskustvu'.

Ova 38-godišnja glazbenica potpisala je ugovor s kompanijom Disney od čak 100 milijuna dolara, za tri nova projekta.

Lekcije za male kraljeve i kraljice

"Black Is King", temeljen je na soundtracku koji je producirala za animirani remake "Kralja lavova: Dar", i prati priču mladog kralja o transformacijskom putovanju kroz izdaju, ljubavi i vlastiti identitet, a sve u svjetlu pokreta Black Lives Matter, koji u najvećem zamahu nakon tragične smrti Georgea Floyda.

"Black Is King' ponovno interpretira lekcije iz 'Kralja lavova' za sve mlade kraljeve i kraljice današnjice u potrazi za njihovim krunama", piše u priopćenju. Osim glazbe iz "Kralja lavova" novi će filmski album prikazati i suradnike i ostale goste s albuma.

Beyonce je nedavno izdala novu pjesmu "Black parade", koju je objavila 19. lipnja, na komemorativni dan ukidanja ropstva u Sjedinjenim Državama.

Pročitajte i:

Sve je stalo: Glazbena industrija ovaj je utorak obojala u crno, pružaju podršku Afroamerikancima

Nakon deset dana šutnje, iznenadio: Kanye pokrio troškove budućeg školovanja kćerkice poginulog muškarca

Rihanna, Beyonce, Gaga i mnogi poznati poslali snažne poruke protiv rasizma: 'Ne mogu prijeći preko toga'

Za nju ništa nije previše: Beyonce šokirala izborom haljine, ovo je model s kojim stvarno treba paziti na svaki korak

Linker
22. travanj 2024 22:31