STEFAN ROUSSEAU/AFP
Izazovni dani

Kralj Charles obratio se javnosti prvi put nakon dijagnoze, princ William zahvalio svima na podršci

Kralj je poručio da mu je žao što nije mogao biti na Grenadi jer prema njoj gaji posebne uspomene. Ranije je princ William stigao na London Air Ambulance Charity Gala večeru te je tamo zahvalio svima na podršci koju proteklih dana pružaju njegovoj obitelji.

Kralj je poručio da mu je žao što nije mogao biti na Grenadi jer prema njoj gaji posebne uspomene. Ranije je princ William stigao na London Air Ambulance Charity Gala večeru te je tamo zahvalio svima na podršci koju proteklih dana pružaju njegovoj obitelji.

Kralj Charles III. po prvi puta obratio se javnosti nakon što je priopćeno da boluje od karcinoma. Kralj je to učinio priopćenjem i to povodom obilježavanja 50 godina nezavisnosti države Grenade. Kako donosi The Sun, Charles III. uputio im je čestitke i dobre želje. Usput je dodao i kako ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posjetio prije pet godina. "Jedino što mogu reći jest da mi je jako žao što ne mogu osobno biti s vama kako bismo zajedno obilježili ovu važnu prekretnicu", rekao je kralj.

Dan prije toga princ William prvi se put pojavio u javnosti nakon vijesti o karcinomu njegovog oca. U govoru na gala večeri organiziranoj za prikupljanje donacija namijenjenih London Air Ambulanceu, čiji je pokrovitelj od 2020. godine, britanski prijestolonasljednik zahvalio je svima na neizmjernoj podršci povodom šokantne dijagnoze koja je zadesila kraljevsku obitelj.

"Svima smo iznimno zahvalni na iskazanoj ljubaznosti", bile su riječi kojima je princ William prvi put progovorio o bolesti svoga oca. Na donatorskoj večeri princ se pojavio u dobrom raspoloženju, a pozirao je i u poznatom društvu. Naime, uživao je u društvu slavnog glumca Toma Cruisea koji također godinama podržava londonsku zračnu hitnu pomoć.

image

Na gala večeri pojavio se ipoznati glumac Tom Cruise koji je nasmijan pozirao s britanskim princom

DANIEL LEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Princ William, koji je svojevremeno i sam bio pilot helikoptera zračne hitne službe u Istočnoj Angliji, i 61-godišnji američki glumac srdačno su se pozdravili ispred zgrade u kojoj je donacijska priredba održana, a zatim su i zajedno pozirali pred okupljenim fotografima.

image

Kralju Charlesu III. nedavno je dijagnosticiran karcinom

LUDOVIC MARIN/AFP

Ipak, na gala večer britanski princ nije došao u pratnji svoje obitelji jer se njegova supruga, princeza Kate kod kuće još uvijek oporavlja od nedavne operacije abdomena.

"Operativni zahvat bio je uspješan i očekuje se da će princeza od Walesa na bolničkom liječenju biti zadržana idućih deset do četrnaest dana, nakon čega će biti otpuštena na kućnu njegu. Prema preporuci liječničkog tima otkazat će sve svoje protokolarne i druge dužnosti do travnja ove godine", poručila je Kensingtonska palača u službenoj izjavi nakon njezinog zahvata.

Linker
27. travanj 2024 09:41