Teška odluka

Koji vam je najdraži film Toma Hanksa? Glumcu su ‘prilično dobra‘ samo četiri njegova hita

U novom intervjuu, uoči izlaska njegovog prvog romana, Hanks je otkrio da snimanje filmova nije lak posao te da je dosta kritičan prema onima koje je snimio.

Američki glumac i producent Tom Hanks iza sebe ima mnoštvo odličnih filmova te za dva hita osvojio Oscara. No, ovaj mnogima omiljeni glumac uvijek djeluje skromno pa čak i kada govori o filmovima koji su ga proslavili.

U novom intervjuu za People, Hanks je govoreći o svom novom romanu "The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece" rekao da nitko ne zna kako nastaje film - iako svi misle da znaju.

image

Tom Hanks kao Forrest Gump.

-/SNAP/PROFIMEDIA

Dotaknuo se i svojih dosadašnjih postignuća te je šokirao obožavatelje time što smatra da je tek nekolicina filmova u kojima je glumio dobra.

"Snimio sam gomilu filmova (četiri od njih su prilično dobra, mislim) i još uvijek sam zadivljen kako se filmovi spajaju. Od titranja ideje do titranja slike na ekranu, cijeli proces je čudo", ispričao je Hanks.

Vjerojatno možemo pretpostaviti da je Tom bio ironičan sa svojim komentarom, no to je potaknulo njegove fanove da masovno dijete svoje omiljene filmove iz Hanksove filmografije.

image

Tom Hanks u filmu "Spašavanje vojnika Ryana".

UNITED ARCHIVES/IMPRESS/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Mnogima je na prvom mjestu, naravno, Forrest Gump, pa slijede Spašavanje vojnika Ryana, Zelena milja, Veliki, Terminal i još mnogo njih.

"Snimanje filma je vrlo težak posao tijekom jako dugog vremenskog razdoblja koji se sastoji od toliko trenutaka radosti nasuprot jednakom broju osjećaja samoprijezira. To je najbolji posao na svijetu i najzbunjujućiji za koji znam. Nadam se da će knjiga obuhvatiti što više ‘slučajnih presuda i neobaveznog klanja‘ koje sam iskusio i uzorkovao otkako sam se pridružio Udruženju filmskih glumaca", proučio je Hanks koji je 2017. također napisao bestseler zbirku kratkih priča "Uncommon Type".

Linker
17. travanj 2024 00:45