Nepošten dogovor

Katy Perry i Orlando Bloom na sudu: Tuži ih bivši vlasnik jer je ugovor potpisao "nezdrava uma"

Američki veteran Carl Wescott tuži slavni par zbog kuće u Santa Barbari u vrijednosti od čak 15 milijuna dolara.

Pravna bitka koju Katy Perry i Orlando Bloom vode s 83-godišnjim veteranom traje već tri godine. Točnije, započela je svega nekoliko dana nakon što su obje strane potpisale kupoprodajni ugovor. Kako navodi Daily Mail, Wescott tvrdi da im je kuću prodao "nezdrava uma" nakon šestosatne operacije leđa.

Kako navodi u tužbi, nije bio pri zdravoj pameti kad je potpisao ugovor te tvrdi kako je, kad je nakon par dana došao k sebi, shvatio što je zapravo potpisao. Njegovi odvjetnici tvrde da Wescott, zbog kombinacije Huntingtonove bolesti, od koje boluje od 2015. godine, te snažnih lijekova protiv bolova nakon teške operacije, nije bio u mogućnosti razumjeti prirodu i posljedice svojih dijela. Zato i je, svega nekoliko dana od potpisivanja, pokušavao putem odvjetnika razvrgnuti dogovor, međutim bezuspješno jer pjevačica i glumac nisu imali namjeru povući se.

Stoga je Wescott bio primoran prodati nekretninu koja se sastoji od 8 soba i 11 kupaonica svega dva mjeseca nakon što se u nju uselio s namjerom da ondje provede ostatak svog života. Ipak, kako pišu strani mediji, na sudu se zbog svog zdravstvenog stanja neće pojaviti već će njegovu pravnu bitku voditi članovi obitelji.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se Katy Perry našla u pravnim problemima povezanima s kupovinom nekretnine. 2015. se sudila s časnim sestrama oko samostana koji je za 15.5 milijuna dolara kupila u Los Angelesu. Naime, sestre Rita Callan i Catherine Rose Holzman koje su u samostanu živjele od sedamdesetih tvrdile su kako ga nadbiskup Jose Gomez nije imao pravo prodati pjevačici jer su ga one prodale nekoliko tjedana ranije za 15.5 milijuna dolara. Perry je ovu pravnu bitku dobila, a ostaje vidjeti kako će i ova nova proći na sudu.

Linker
19. travanj 2024 14:35