Lila Grace Moss i Kate Moss

 GUERIN CHARLES/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Zna posao

Kate Moss utrostručila prihode modelima svoje agencije, među njima je i njena kći Lila Grace

Većina modela u Kateinoj agenciji djeca su njezinih prijatelja, pa je mediji prozivaju zbog nepotizma. No, ona za to previše ne mari, nego nastavlja podizati zaradu.

Većina modela u Kateinoj agenciji djeca su njezinih prijatelja, pa je mediji prozivaju zbog nepotizma. No, ona za to previše ne mari, nego nastavlja podizati zaradu.

Nekadašnji supermodel, a sada poslovna žena, 49-godišnja Kate Moss uspješno jedri vodama businessa – novi podaci pokazuju da je gotovo utrostručila prihode mladih manekenki i manekena koji su potpisali za njezinu agenciju za modele koju je osnovala u rujnu 2016. godine. Prema računima Kate Moss Agency Limited, vidljivo je da su honorari za njezino manekensko jato u godinu dana porasli s 814.000 funti na impresivnih 2,1 milijun funti, piše Daily Mail.

Popis Kateinih modela uključuje njezinu 20-godišnju kćer Lilu Grace, 32-godišnju pjevačicu Ritu Oru, 19-godišnjeg Luxa Gillespieja, sina rokera Bobbyja Gillespieja, a novija joj je uzdanica i Bliss Chapman, bivša djevojka Cruza Beckhama, najmlađeg sina Davida i Victorije Beckham. Bliss je kći nekadašnje manekenke, a danas nutricionistice Rosemary Ferguson i umjetnika Jakea Chapmana, a još otprije za Kate Moss je potpisala njezina polusestra Elfie Reigate. Svi spomenuti roditelji u prijateljskim su odnosima s agenticom Kate, pa se čini da su joj britanski mediji s pravom prigovarali da upošljava samo „nepo bebe”.

image

I pjevačica Rita Ora potpisala je za "jato"

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Izgleda da nju to ne dira previše, osim toga, financijski rezultati daju joj za pravo da ništa ne mijenja. Vrijednost tvrtke procijenjena je na više od šest milijuna funti, a ona na tvrtkinim web stranicama kaže kako se želi usredotočiti na upravljanje karijerama ljudi, a ne samo na vođenje agencije. S modnom agencijom Kate je očito na dobro poznatom terenu, uostalom, nije se bez veze pojavila na naslovnici Voguea više od 40 puta i po tome je rekorderka. Svojim je uspjesima definitivno utrla put kćeri koju je dobila u braku s umjetnikom i poduzetnikom Jeffersonom Hackom. Lila se počela baviti modelingom prije pet godina, a početkom ove godine osvanula je na svojoj prvoj naslovnici Voguea. Majka i kći zajedno su hodale na modnim revijama, a zajedno su se pojavile i na ovogodišnjoj Met Gali u New Yorku. Lila je također direktorica i to u vlastitoj tvrtki Grace Grove Ltd, čije se otvaranje 2021. poklopilo sa zatvaranjem tri mamine tvrtke.

Kako god, posao modela ide joj dobro, pa se mlada Lila ove godine pojavila i u slavnom Pirellijevom kalendaru. Ovogodišnje izdanje nazvano je „Love Letters To The Muse”, a osim Lile, za njega su pozirali top modeli Cara Delevingne, Karlie Kloss, Bella Hadid i Emily Ratajkowski. Lila je rekla da joj je bila čast pojaviti se u kalendaru i da je to poseban osjećaj. Njezina majka krasila je Pirellijev kalendar čak tri puta – 1994., 2006. i 2012. godine. Prvi puta snimao ju je na Bahamima legendarni fotograf Herb Ritts. Idući puta među kolegicama na kalendaru bile su Jennifer Lopez i Gisele Bundchen, a 2012. na snimanju na Korzici, s Kate je radila i Milla Jovovich.

Linker
28. travanj 2024 19:05