opet nevolje

Kanye bi zbog omalovažavanja smrti Georgea Floyda mogao ostati bez 250 milijuna dolara

Slavni reper koji posljednjih mjeseci samo izaziva skandale svojim nesuvislim izjavama i vrijeđa koga god stigne, sada se dirnuo u ranu američkog društva koja još nije zacijelila- ubojstvo Afroamerikanca Georgea Floyda kojeg je prije dvije godine usmrtio policajac klečeći mu na vratu punih devet minuta.

Nesuvisli reper Kanye West nikako da se nauči pameti. Svojim (pre)dugim jezikom izaziva skandal za skandalom, a sada se suočio s tužbom teškom 250 milijuna dolara koju je protiv njega u ime kćeri Roxie Washington podigla bivša supruga tragično preminulog Georga Floyda. Da podsjetimo, radi se o Afroamerikancu kojeg je prije dvije godine na ulici ubio bijeli policajac Derek Chauvin klečeći mu na vratu punih devet minuta dok nesretnik nije izdahnuo.

Navodno je Floyd u dućanu ostavio krivotvorenu novčanicu od 20 dolara nakon čega su na njega navalila četiri policajca, bacila ga na tlo, vezala lisicama i na kraju - ubila. Taj brutalan i za mnoge rasistički čin izazvao je masovne demonstracije diljem Amerike i svijeta kojima se zahtijevala reforma policijskog sustava i rasna jednakost.

Policajac je osuđen na 22 godine zatvora, a obitelj je od grada Minneapolisa dobila odštetu od 27 milijuna dolara zbog povrede Floydovih prava iz 4. amandmana i zbog "pretjerane upotrebe neopravdane, nezakonite i smrtonosne sile".

image

Ubojstvo Georgea Floyda izazavlo demonstracije diljem Amerike koje su trajale tjednima

CHRISTOPHER PENLER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

West je ovog vikenda dao intervju u podcastu "Drink Champs" te je svojim antisemitskim i bezosjećajnim komentarima o Floydovoj smrti prvo uzburkao javnost, a sada navukao i bijes nesretnikove obitelji. Reper i modni dizajner neobičnih stavova, rekao je da je pogledao dokumentarac o Floydovoj smrti i kako koljeno policajca Dereka Chauvina nije bilo na Floydovom vratu tako da bi ga to ubilo. Baljezgao je i o tome kako se Floyd prije nadrogirao jakim opojnim analgetikom fentanylom što je moglo uzrokovati smrt.

image

Unatoč skandalima reper si ju uspio naći djevojku, brazilsku manekenku Julianu Nalu s kojom je ovih dana snimljen u kinu

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Interesi djeteta su prioritet", rekao je odvjetnik Nuru Witherspoon, partner u The Witherspoon Law Group.

"Kći Georgea Floyda traumatizirana je komentarima Kanyea Westa i on za nju stvara nesigurno i nezdravo okruženje", rekao je odvjetnik koji je podignuo tužbu u ime Floydove kćeri, a sada će joj se s tužbom pridružiti njezin stric Philonise, najavila je njegova odvjetnica Lee Merritt.

Intervju je u međuvremenu maknut s You Tuba, no sudska parnice je neupitna

Linker
25. travanj 2024 01:32