Ekskluzivno

Kako je Rade Šerbedžija udao kćer: Svi detalji sa slavlja njegove Nine i Filipa Đurića

Uz starinske običaje poput bacanja sita na krov, šumadijske doboše i gajde, 30-godišnja umjetnica i njen odabranik, beogradski glumac, uplovili su u bračnu luku: obred je bio dvojezičan, prvi ples izveli su uz jazz skladbu, a glazbenih izvođača bilo je iz cijele bivše države

Salaš 137 u Ćeneju nadomak Novog Sada poznat je po spektakularnim vjenčanjima (i glumica Tihana Lazović tamo se lani udala za Branislava Trifunovića) – pa tako ni Rade Šerbedžija prošli vikend nije mogao napraviti manje od spektakla o kojem će se još dugo pričati. Na vjenčanju kćeri Nine (30) i njenog odabranika, glumca Filipa Đurića (36), održao je govor koji je pozorno slušalo tristotinjak uzvanika, a mnogi su pritom zasuzili – jer i govornik je bio toliko ganut i uzbuđen da je, prema vlastitom priznanju, prvi put morao staviti na papir sve što je namjerio reći.

image

Rade Šerbedžija sa svoje četiri kćeri: Lucijom, Vanjom, Ninom i Milicom

MILICA CZERNY URBAN
image
MILICA CZERNY URBAN

Nina Šerbedžija, najstarija od tri kćeri iz Radinog braka s redateljicom Lenkom Udovički, nakon četiri godine veze rekla je ‘da‘ glumcu rodom iz Kragujevca. Umjetnica je poput svojih roditelja, no više od glume zanimaju je režija i produkcija, koje je studirala u Americi. Filip Đurić, pak, jedan je od najtalentiranijih glumaca u generaciji, a budući punac ga je prvi put gledao – i prepoznao njegove umjetničke dosege – u filmu ‘Moj jutarnji smeh‘ u kojem je glumio uz Nebojšu Glogovca i Jasnu Đuričić.

image

Dobro raspoloženi Rade Šerbedžija

MILICA CZERNY URBAN

„Kćeri se, kažu, više povjeravaju očevima – oprosti, Lenka – pa je tako Nina meni prije par godina povjerila da se zaljubila i da ima dečka. A što radi, pitao sam ju. Glumac je, tata... Pa dobro, nobody is perfect, odgovorio sam joj”, rekao je Rade u svadbenom govoru u kojem je desetak minuta portretirao svoju kćer Ninu Šerbedžiju Udovički Sanchez De Lozada. Četiri prezimena – kojima sad može dodati i peto, Đurić – zahvaljuje južnoameričkim korijenima svoje majke. Njena baka Karolina Maria de Copacabana Sanchez de Lozada sestra je bivšeg bolivijskog predsjednika, još uvijek je vitalna starica pa je, naravno, i ona došla na svadbu – baš kao i brojna rodbina iz Bolivije

image

Nina s bakom Karolinom Mariom de Copacabana Sanchez de Lozada

MILICA CZERNY URBAN
.

Iako danas živi u Beogradu, Nina je od rođenja građanka svijeta.

„Nina je Lenkin i moj ratni drug. Sa samo 9 dana, 4. lipnja 1992., u pratnji svoje mame i bake putovala je Balkan Expressom iz Beograda za Skoplje pa otamo avionom za Ljubljanu. Njena izbjeglička priča obilježit će joj djetinjstvo i prva saznanja o velikom svijetu. I premda će joj engleski postati najvažniji jezik, a metropole poput Londona i Los Angelesa njeni glavni gradovi, ipak će se njena krhka i nježna duša najugodnije osjećati i uvijek vraćati putevima slavenstva koje je utkano u dlanove njenih genetskih obilježja i riječi koje je prvo progovorila.... No, sada je Kragujevac postao njen grad, a i sve više zavlači po šumadijski”, rekao je ganuti otac, a njegova posljednja rečenica izazvala je salve smijeha.

image

Prvi ples mladenaca

MILICA CZERNY URBAN
image

Na svadbi je bilo 300 uzvanika

MILICA CZERNY URBAN
image

Vjenčanje Nine Šerbedžije

MILICA CZERNY URBAN

Internacionalna atmosfera obilježila je vjenčanje Nine Šerbedžije i Filipa Đurića, iako se na prvi pogled činilo da je to tradicionalna šumadijska svadba. Uz starinske običaje poput bacanja sita na krov, šumadijske doboše i gajde, bilo je i dosta suvremenih elemenata - mladenci su prvi ples izveli uz jazz skladbu, rođakinje i prijateljice su joj izvele veseli latino ples (u Lenkinoj režiji), Lucija Šerbedžija, Ninina sestra iz Radinog prvog braka – koja je nedavno nastupala u TV showu Zvijezde pjevaju – otpjevala je pjesmu Parnog valjka ‘Kao ti‘. Osim nje, na pozornicu se popeo glazbenik iz Rijeke Damir Urban, a pjevali su i Maja Posavec iz Zagreba te Vlado Kreslin iz Ljubljane. Svirao je tamburaški orkestar Tome Nikolića iz Deronja, a čule su se i gromoglasne trube iz orkestra Dejana Jevđića.

image

Odijelo za mladoženju i mladenkinu haljinu dizajnirala je kostimografkinja Bjanka Adžić Ursulov

MILICA CZERNY URBAN

Dugogodišnji rad u teatru Ulysses na Brijunima za cijelu obitelj Šerbedžija urodio je mnogim lijepim prijateljstvima pa je tako Nina zamolila kostimografkinju Bjanku Adžić Ursulov da joj napravi vjenčanicu (baš kao što je svojedobno radila Lenki i Luciji) – a potom je dizajnirala i Filipovo odijelo.

image

Nina i Filip žive u Beogradu

MILICA CZERNY URBAN

Mladenku su njenom odabraniku predali, po starim običajima, roditelji i sestre, a potom je počeo dvojezični obred koji su uzvanici pratili formiravši krug. Uz mladenku je bila njena kuma ‘s druge strane svijeta‘, Audrey Valli, prijateljica iz djetinjstva provedenog u Los Angelesu, a uz mladoženju njegov prijatelj iz djetinjstva Vladimir Vukasinović.

Internacionalna priča Nine Šerbedžija Udovički Sanchez De Lozada se nastavlja – prije nekoliko dana saznala je da je dobila mjesto na Sveučilištu Exeter u Engleskoj, gdje će pripremati doktorat.

Linker
03. travanj 2024 09:54