Da, šefe

Kako je nesavršeni i niski frajer postao predmet globalne žudnje

Američki glumac Jeremy Allen White, koji je briljirao u ulozi chefa Carmyja u hit-seriji "The Bear", nakon kampanje za donje rublje Calvina Kleina stekao je brojnu žensku sljedbu i uživa u plodovima svoga seksepila

Kako se sezona nagrada zahuktava, iskočio je jedan neočekivani pobjednik: muškarac prosječnog izgleda koji odjednom uživa u plodovima svoga seksepila. "The Bear", serija u kojoj glumi, nakon Zlatnog globusa i Critics Choicea, trijumfirala je i na Emmyjima. Serija, čija se radnja odvija većinom u kuhinji restorana koji je pred propašću, ne podiže puls samo zahvaljujući frenetičnim zvukovima posuđa i osoblja. Glavni protagonist Carmy, kojeg glumi dobitnik nagrada za najboljeg glumca u kategoriji humoristične serije, Jeremy Allen White krivac je za ubrzano lupanje srca brojnih gledateljica. Whiteu su 32 godine, visok je jedva 170 cm i trenutačno je najveći seks simbol. U razgovoru s prijateljicama, mišljenja o njegovoj privlačnosti su podijeljena. Meni je osobno zapeo za oko još kao Lip Gallagher u američkoj verziji serije "Shameless", a "The Bear" je samo zapečatio ono što sam oduvijek znala. Danas je White zvijezda posljednje kampanje Calvina Kleina gdje hoda po krovu u slow motionu samo u trapericama, a pogled vam staje na nauljeni mišićavi torzo. Barem mislim da je u slow motionu – možda samo moj mozak tako vidi.

image
Mert Alas/Calvin Klein/MEGA/The Mega Agency/Profimedia

Calvin Klein je oduvijek znao da seks prodaje - još otkad su Mark Wahlberg, Brooke Shields i Kate Moss navukli traperice, pa White sigurno nije nesvjestan činjenice da je ušao u suradnju s brendom kako bi postao objekt globalne žudnje. Prije nego što ništa nije stajalo između njega i njegovih kelvinica, opisala bih ga kao mušku verziju pin-up žene. Očito je da za holivudski uspjeh morate imati neku hipnotičku kvalitetu, pa je Jeremy sve samo ne prosječan. Nije zgodan kao neki član boy benda i nije savršeno simetričan za uloge u romantičnim komedijama. Možda više sliči Geneu Wilderu, kojeg sam kao dijete jako voljela u ulozi dr. Frankensteina i Willyja Wonke, pa nije čudo što je White moj tip muškarca. Prije nego što je postao zaštitno lice Calvina Kleina, mi obožavateljice smo bile uvjerene da smo u manjini te da žene uzdišu za muškarcima poput Jasona Momoe i Chrisa Hemswortha. Danas to nije tako.

image
MERT ALAS/CALVIN KLEIN/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MERT ALAS/CALVIN KLEIN/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Calvin Klein za svoje kampanje angažira lijepe ljude: Davida Beckhama, Davida Gandyja i Michaela B. Jordana. Postoji li nešto više seksi od Whitea u uskim boksericama? Čovjek je u formi, vjerojatno je mjesece proveo u teretani, što sugerira da nije u potpunosti protiv toga da ga se objektificira. Kao što mu ne smetaju ni paparazzi koji ga love dok se ljubaka sa svojom novom curom, španjolskom glazbenicom Rosaliom, nakon što je njegova supruga Addison Timlin prošlog ljeta predala papire za razvod. Da je Jeremy žena, nazvali bismo to ‘osvetničkim tijelom‘. Ne zanima nas njegova nova uloga hrvača u novom filmu. Mi želimo seksi chefa. Iako imamo visokog Jacoba Elordija koji glumi u Saltburnu (i dvaput je bio u kampanjama Calvina Kleina), nisu li sve oči bile uprte u omanjeg Barryja Keoghana? Želimo seksi svećenika Andrewa Scotta iz Fleabaga, zgodnog tatu Paula Mescala iz Aftersuna, pa čak i negativca Toma Wambsgansa kojeg je glumio Matthew Macfadyen u seriji "Succession".

image
SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA

Timothée Chalamet, koji izgleda poput viktorijanskog djeteta, hoda s milijarderkom Kylie Jenner, njezina sestra Kim Kardashian bila je u vezi s manje zgodnim komičarem Peteom Davidsonom. Izgleda da je ovo muški ideal za 2024. Ali ushit zbog celebrity pin-up muškarca je legitiman jer nije riječ o stvarnom životu. Možemo ih do mile volje poistovjetiti s ulogom koju tumače. Zahvaljujući Jeremyju Allenu Whiteu nemamo fetiš samo na muškarce prosječnog izgleda, nego i na one koji se znoje u kuhinji u snježnobijelim opravama. Da, chefe, uvijek chefe.

Linker
22. travanj 2024 04:28